Foci

Végre egy magyar futballista, akiért 400 000 eurót fizetnek

Gyurcsónak bejött Split, Splitnek bejött Ádám, ezért a lengyel labdarúgó élvonalban játszó Pogon Szczecintől a horvát első osztályú Hajduk Splithez szerződött a magyar válogatott szélső.

Gyurcsó Ádámot a lengyel élvonalban játszó Pogon Szczecin előbb átadólistára tette tavaly decemberben, majd nem sokkal később kölcsönadta a horvát első osztályú Hajduk Splitnek.

A magyar válogatottban is megfordult szélső így a futballtavaszt az Adriai tenger partján töltötte, jól játszott, gólokat szerzett, amivel belopta magát a klubvezetők és a szurkolók szívébe.

Ezért aztán nem is meglepő, hogy a lengyel anyaegyesület honlapjának pénteki híre szerint a splitiek  éltek opciós jogukkal, és kivásárolták szerződéséből Gyurcsót.

A 27 éves labdarúgó 2016 januárjában a Videotontól igazolt Lengyelországba, ahol 67 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett. A Hajduknál 15 találkozón hatszor volt eredményes.

Gyurcsóért 400 ezer eurót (128 millió forintot) fizet a horvát klub, ami az elmúlt évek szerény számú és értékű magyar labdarúgó transzfereihez képest egészen szép üzlet.

Jellemző a magyar futballbiznisz szemléletre, hogy 2016 nyarán a 18-szoros válogatott szélső ingyen távozott Lengyelországba. Klubja és a magyar futball nem profitált belőle anyagi téren. A lengyel igen.

A horvát futbalbizniszt, a klubok üzletpolitikáját ismerve megkockáztatjuk, ha Gyurcsó hasonló ütemben termeli a gólokat és a gólpasszokat az tengerparti városban, 1-2 év és egyel erősebb bajnokságba léphet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik