Foci

Bódog Tamás: Bízom benne, hogy jobb edző lettem a Diósgyőrben

Bódog Tamás először nyilatkozott azóta, hogy a diósgyőri focicsapat tulajdonosa, Leisztinger Tamás találkozott néhány szurkolóval és átbeszélték az elmúlt hetek történéseit.

A Diósgyőr tulajdonosa tisztában van vele, hogy hülyének nézik a játékosok
Milliós fizetéseket kapnak a játékosok, aminek a nagy részét az edzőnek, menedzsernek, sportigazgatónak osztják vissza, állítja Leisztinger Tamás.

A beszélgetés beszámolója nem fest túl hízelgő képet többek között a volt edzőről sem, aki érthetően csalódott az elhangzottak miatt.

Tényleg mindenért én voltam a hibás? Elismerem, hibáztam, talán néhány dolgot másként csinálnék, de… Erről a bizonyos szűk körű szurkolói találkozóról hozzám az jutott el, a tulajdonos sajnálja, hogy telefonon mondtak fel nekem, továbbá elismerte, hogy teljesen magamra hagytak a szakmai igazgatói teendők ellátásában, annak ellenére, hogy többször jeleztem, túl sok feladat hárul rám, amelyet egyedül képtelen leszek megfelelő minőségben elvégezni. Kicsit furcsa, hogy a tulajdonos ez ügyben tett kijelentései aztán kimaradtak a beszámolóból.

– mondta Bódog a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

A DVTK vezetőedzője egyébként próbált az ellen is tenni, hogy a tulajdonost rendre átverik, ám Leisztingert – ahogyan az a beszámolóban is elhangzott – ez nem zavarta.

A jelenséggel én is találkoztam, s felhívtam a tulajdonos figyelmét arra, itt egyszerűen lehúzás folyik, becsapják őt – de ő azt válaszolta, tisztában van vele, és nem zavarja. Szerettem volna tenni ez ellen, de erre támogatás nélkül nem nagyon lehetett esélyem.

Persze tudja azt a magyar szakember, hogy nem tökéletes, arra is válaszolni tudott, min változtatna, ha visszamehetne az időben. Összességében azonban úgy érzi Bódog Tamás, hogy értékes tapasztalatokat szerzett Diósgyőrben.

Mindig őszintén elmondtam a véleményemet mindenről, ami sokaknak nem tetszett. Lehet, hogy ebben hibáztam. A játékosokat időnként ki kell billenteni a komfortzónájukból, hogy megerősödjenek, jobbak legyenek, de ezt nem mindenki fogadta el. A szakmai igazgatói pozíció túlságosan sok energiát felemésztett, és hiába kértem ezen a téren segítséget, magamra maradtam. Az is igaz, hogy nagyon sokat tanultam ebből az időszakból. Bízom benne, hogy jobb edző lettem a Diósgyőrben eltöltött egy év alatt.

Kiemelt fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik