Foci

Arséne Wenger: Ha megszerezzük Ronaldót, minden máshogy alakul

Az arsenal.com-nak az éppen elköszönő francia menedzser, Arséne Wenger kifejtette, szerint ha sikerül anno megvennie Cristiano Ronaldót, az teljesen megváltoztatta volna a klub történelmét és a saját hagyatékát is.

Elmondta, az Arsenal 14 éve megpróbálta megszerezni az akkor még csak kivételes tehetségnek tartott portugált, de végül lemaradtak róla. Ronaldo a Manchester Unitedhez került, ahol bajnoki címeket és Bajnokok Ligáját is nyert.

Az édesanyjával járt nálunk, és nagyon közel voltunk hozzá, de akkor jött a United és Carlos Queiroz, és elhappolták előlünk. Azért azt el lehet képzelni, milyen párost alkottak volna Thierry Henryval. A Manchesternek összejött, ott volt Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy Ronaldo mellett, míg a középpályán Ryan Giggs és Paul Scholes. Egy fantasztikus csapat állt össze. Minden máshogy alakulhatott volna, ha sikerül az üzletet megvalósítani

– emlékezett vissza Wenger.

A tárgyalásról is szót ejtett a francia szakember: azt mondta, 4,5 millió fontot ajánlottak a Sportingnak a fiatal portugálért, ám az MU hajlandó volt kifizetni 12 millió fontot is – esélye sem volt az Arsenalnak.

Egy másik érdekes történetről is olvashattunk, amelynek Cesc FabregasLionel Messi és Gerard Piqué a főszerplői.

2003-ban találkoztunk Fabregasszal és a szüleivel, mert meg kellett őket győznünk. Szerettük volna mellé Messit és Piquét is elhozni Barcelonából, ám nem jártunk sikerrel. Szerintem az a két üzlet az ügynökök miatt nem valósult meg. A Nike-nak is köze van hozzá, mert Piquét a Manchester Unitedbe akarták vinni, majd vitték is. Messit meg egyszerűen nem akarta elengedni a klubja, olyan ajánlatot tettek le neki, amely ott tartotta. Azt nem tudom, hogy amúgy érdekelte volna anno az Arsenal, mert a Barca nem engedett közel hozzá, hamar leráztak

– mondta a 68 éves edző.

Arséne Wenger az idény végén 22 év után távozott az Arsenaltól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik