Foci

Kiakadt a liverpooli edző, miután váratlanul kirúgták

Menesztették posztjáról Sam Allardyce-t, az Everton labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A 63 éves szakember – aki korábban rövid ideig az angol válogatott szövetségi kapitánya is volt – hat hónapig irányította az együttest, amely a nyolcadik helyen végzett a Premier League vasárnap zárult 2017/18-as idényében.

Amikor novemberben átvette a munkát az ugyancsak menesztett holland Ronald Koemantól, a gárda 13. volt a tabellán, mindössze öt pontra a kiesőzónától. A fejlődés ellenére a csapat sok kritikát kapott a szurkolóktól a játékstílusa miatt. Decemberben volt az első Premier League-meccse az Evertonnal, azóta csak hét csapat szerzett több pontot 24 mérkőzésen, mint az Everton.

Allardyce-nak még 2019 nyaráig érvényes szerződése volt a klubbal.

Sokkol, elszomorít, fel vagyok háborodva, hogy a klubvezetésbe nem szorult annyi tisztesség, hogy ezt személyesen közölje velem és a stábommal. Egy szenvedő csapathoz érkeztem, amellyel aztán nyolcadikak lettünk. Elégedett vagyok magammal, a segítőimmel és a játékosokkal is

– idézi az Eurosport a felháborodott Allardyce-t.

Brit médiainformációk szerint a portugál Marco Silva, a Hull City és Watford korábbi trénere a legesélyesebb arra, hogy Allardyce utódja legyen.

Nyitókép: Geoff CADDICK / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik