Foci

Egy fiatal edző a magyar futball legpiacképesebb szereplője

Lőw Zsolt pályafutását példaként lehet állítani a magyar futballedzők számára, hiszen a korábbi válogatott balhátvéd tökéletesen építette fel magát, Hoffenheimben még játékosa volt Ralf Rangnicknak, akit aztán Salzburgba és Lipcsébe is követett – immár másodedzőként.

A Lipcse a tavalyi második hely után idén hatodik lett a Bundesligában, így az Európa Ligában szerepelhet az ősszel, de könnyen lehet, hogy Lőwnek ismét a BL jut majd, amennyiben valóra válik az a pletyka, hogy a PSG új edzője, a korábban a Borussia Dortmundot és a Mainzot is irányító Thomas Tuchel egykori játékosát viszi magával Párizsba.

“A következő napokban döntők a jövőmről. Addig azonban szeretnék a világtól elvonultan gondolkodni, hamarosan tisztázódik a sorsom. Fontos elhatározás előtt állok”

– nyilatkozta a 39 éves Lőw a Nemzeti Sportnak. A Bild szerint elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy a Lipcse jelenlegi edzője, Ralph Hasenhüttl távozik, és ez esetben eddigi segítője, Lőw ülhetne a kispadra. Egy másik variáció szerint a másik Red Bull-csapattól, a Salzburgtól érkezhetne az új lipcsei edző, Marco Rose személyében, Lőwöt pedig az osztrákok alkalmaznák vezetőedzőként.

Akármi lesz a vége, a korábban a magyar válogatottal is összehozott Lőw biztosan jól jár majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik