Foci

Nem játszhat a magyar focista, mert nem hosszabbított szerződést

A Hivatásos Labdarúgó Szervezet (HLSZ) honlapján számolt be arról, hogy Nagy Richárd ősszel még alapember volt a másodosztályú Vácban, az NB II-ben 21 bajnokin játszott, mindegyiken kezdő volt, szerzett négy gólt. Tavasszal ugyanakkor már egy perc sem jutott neki, ezzel kapcsolatban adott ki egy közleményt John P. Marshall klubtulajdonos, aki tisztázta:

a középpályás azért nem játszik, mert nem hosszabbított szerződést.

„Nagy Richárd nem szerepeltetésével kapcsolatos döntést, én, mint a Klub többségi tulajdonosa hoztam meg, egyetlen munkatársam sem befolyásolt ezen döntésem meghozatalában. A tavalyi szezonban – edzőnk, Nagy Tibor javaslatára és egyetértésével – Zsolnai Richárd sem játszhatott addig az időpontig, amíg nem született egyezség a következő évadra szóló szerződéshosszabbításáról. Így az idei szezonban, Nagy Richárd esetében is, a tavalyi gyakorlatot követve született meg döntésem.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nagy Richárd – a Vác FC lehetőségeihez mérten – egy igazán előnyös szerződéshosszabbítást utasított vissza,

amely döntését a Klub tiszteletben tartotta, annak ellenére, hogy a Vác FC volt, aki elsőként biztosított lehetőséget arra, hogy NB II-es labdarúgóvá váljon és hitt abban, hogy a következő bajnokságban is sikeresen tudunk együtt dolgozni, ezzel elősegítve a játékos fejlődését is” – olvasható a tulajdonos közleményében.

Érdekes adalék, hogy Nagy Tibor vezetőedző a játékos édesapja.

Marshall szerint az, hogy a Vác a tavasszal kevésbé jól szerepel nem Nagy Richárd hiányának tudható be, szerinte egy játékoson nem múlhat semmi. A középpályás ügyét lezártnak tekintik a klubnál, a továbbiakban nem kívánnak nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Nagynak sikeres és sérülésmentes pályafutást kívánt.

A klubtulajdonos nyilatkozott a csakfoci.hu-nak, nekik azt mondta:

Nagy Richárd meg is mondta nekem, hogy nem akar többé a csapatban játszani, hogy távozni akar, ezzel mondhatjuk, hogy a középső ujját mutatta nekem.

34 fordulót követően a váciak a tizedikek az NB II-ben. Négy forduló van hátra, nyolc ponttal vannak a kiesőzóna előtt.

Nyitókép: vacfc.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik