Foci

Kenderesi Tamás nem ehet több sajtbureszt

Az olimpiai bronzérmes pillangóúszó nem a medencében, hanem az élet más területén keresi az előrelépéshez szükséges megoldást.

Nem elég, hogy Kenderesi Tamás ugyanabban az úszásnemben a leggyorsabb, amelyben az aktív férfiúszók legeredményesebbe, a 200 pillangó 2015-ös világbajnoka Cseh László, még az új üstökös, a 2017-as budapesti vb felfedezettje, a világranglista idei éllovasa (1:52,71) Milák Kristóf is ránőtt a fejére. Az országos bajnokságon az ifjú titán mindenkit lenyomott.

Csoda hát, ha a riói olimpia bronzérmese mindent áldozatra képes azért, hogy visszaszerezze első helyét legalább a magyar rangsorban? Az emlékezetes olimpiai döntő utáni nyilatkozata miatt csak „Sajtburesz” becenéven emlegetett Kenderesi nyilván többet edzeni nem tud az eddiginél, így másban kell változtatnia.

A Ripostnak azt nyilatkozta, hogy egész jól túllépett a tavalyi gyengébb évén, amelyről azóta sem tudja, hogy miért nem sikerült úgy, ahogy eltervezte. Ezért szánta rá magát, hogy ne a medencében, hanem az élet más területén keresse a megoldást.

Annyi változás történt, hogy egy profi dietetikussal kezdtem el dolgozni, nagyon hasznos munkát tudunk együtt végezni. Remélem ez meg fog mutatkozni a nyári Európa-bajnokságon is

– nyilatkozta. Márpedig a tudományos étkezés ellensége a sajtburger, úgyhogy mindez azt jelenti, Kenderesi eldobja kedvenc kajáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik