Foci

A 11 újpesti legenda vezeti a toplistát

Nemrég jelent meg a 24.hu időszakos szerzője, Dunai Ede első kötete, amely máris vezeti a bookline.hu toplistáját a sportkönyv kategóriában.

A szerző bennfentes, hiszen annak a Dunai III Edének a fia, aki az újpesti aranycsapat nélkülözhetetlen klasszisaként 408 NB I-es bajnokin lépett pályára lila fehérben, és 12-szer a válogatott mezt is magára ölthette, nem mellesleg kilencszeres bajnok és olimpiai ezüstérmes.

Ifjabb Dunai a lila-fehér együttes mellett „kabalagyerekként” nőtt fel, a Megyeri úton, a Várhidi Pál által vezényelt zseniális BEK-elődöntős (1974) csapat mellett cseperedett fel. A gyermekkori emlékek alapján megírt könyv pont ebbe, a magyar futball számára még számos sikert tartalmazó korszakba repíti vissza a kedves olvasókat.

A tizenegy páratlanul érdekfeszítő történetet magában foglaló mű kiválóan mutatja be a hetvenes évek hangulatát, magával ragadó történetein keresztül egy csodálatos időutazás részesei lehetünk.
A nem csak újpestieknek és nem csak a labdarúgás szerelmeseinek szóló könyvben emlékezetes mérkőzésekről, zseniális labdarúgókról és szenvedélyes szurkolókról olvashatunk hol izgalmas, hol vidám, máskor szomorú és szívbemarkoló történeteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik