Foci

A Puskás labdarúgója akkorát szimulált, mint még senki

Ezekiel Henty Oscar-díj helyett sárga lapot kapott hang aláfestéses színészi alakításáért. Mutatjuk miért.

A DVSC-Puskás Akadémia (2-0, összesítésben 4-2-vel a PFLA jutott döntőbe) kedd esti Magyar Kupa elődöntő visszavágó 30. percében a vendége nigériai légiósa a Mészáros Norberttel futott versenyt a labdáért, majd hangos, horrorfilmekben hallható gagyi halálsikollyal összeesett.

A játékvezető nem fújt, a DVSC nem állt le, ahogy a játék sem, eközben Ezekiel Henty fájdalmas arccal fetrengett és fogta a bokáját. Nagyjából 20 másodperc után visszaszerezte a labdát a Puskás és kontra támadást vezetett, ekkor Henty felugrott és azonnal kérte a labdát, mintha mi sem történt volna.

Iványi sporttárs ezt már megelégelte, megállította az akciót és sárgával jutalmazta a nigériai színészi alakítását.

Pintér Attila, a Puskás edzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott játékosáról, hogy nem tartja hisztisnek.

Jó fizikumú labdarúgó, aki rendkívül jól és szabályosan áll be a labdáknak, de nem biztos, hogy mindig lefújják, ha szabálytalankodnak ellene. Minden játékos, aki úgy érzi, hogy igazságtalanok vele szemben, próbál emiatt szólni. Jó embernek és játékosnak, ilyenből kellene minél több Magyarországon.

Henty alakításával komoly versenybe kelt a videotonos Danko Lazoviccsal, aki a tavalyi bajnoki döntő mutatott be hasonló kapuzást.

Eredmény – Magyar Kupa-elődöntő, 2. mérkőzés

Debrecen – Puskás Akadémia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tisza (38.), Takács (51.)

Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4-2-vel.

Másik elődöntő:

Balmazújváros-Újpest FC
2018. május 09., 20 óra
első mérkőzés: Újpest-Balmazújváros 2-1

Magyar Kupa döntő:
Május 23. Groupama Aréna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik