Foci

Balotelli a bírókat szidta, komoly büntetésre számíthat

A francia labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának zárómeccsén a Marseille hazai pályán győzte le 2-1-re a Nice együttesét, így az Európa Liga-döntős OM továbbra is versenyben van a második helyért, ami automatikus Bajnokok Ligája-főtáblát jelentene – persze, ha legyőzik az Atléticót a lyoni döntőben, akkor is ott lesznek a BL-ben a következő szezonban.

A vendég nizzaiak részéről Mario Balotelli volt eredményes, akinek a bajnokságban ez már a 16. gólja volt, összességében pedig a 24. Erről is sok szó esett, most viszont ismét egy balhé főszereplője az olasz csatár, akinek könnyen elképzelhető, hogy véget is ért a szezonja.

Balotelli az ötödik percben volt eredményes, majd a negyvenedikben sárga lapot kapott, a francia bajnokságban már a tizediket. Épp az öltözőbe ment le a szünetben, amikor egy kamera rögzítette, amint azt mondja:

Kibaszott francia játékvezetők, mindig ezt csinálják.

Így, hogy kamera rögzítette a kirohanását, nem kizárt az eltiltás. 2015-ben Zlatan Ibrahimovic mondta azt, hogy Franciaország egy „szar ország”, akkor őt négy mérkőzésre tiltották el. Ha ez vár Balotellire is, akkor számára véget is ért a szezon, és mivel a hírek szerint a nyáron elhagyja a nizzai csapatot, nem kizárt, hogy a vasárnapi volt az utolsó mérkőzése.

A Nice egyébként most a hetedik, két fordulóval a vége előtt négy pont a hátrányuk az európai kupaindulást érő helyek mögött.

Nyitókép: ELYXANDRO CEGARRA / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik