Foci

Pályán belülről végeztek el egy bedobást az angol bajnokságban

Rengetegen vitáznak arról, kell-e videobíró a futballba és ha igen, milyen módon? Leseket, szabálytalanságokat elemzünk, gólvonal technológiára hagyatkozunk. Mi van azonban akkor, amikor egyszerre hibázik mindenki?

A Cardiff-Reading mérkőzésen ugyanis ez történt az angol másodosztályban. Az első félidő 42. percében a vendégek játékosát megzavarta a stadion tribünjének árnyéka. A zavaró fényviszonyok miatt azt hitte, hogy az árnyék határa megegyezik a pálya oldalvonalával. A megmosolyogtató hiba után azonban nem érkezett bírói sípszó, ment tovább a játék, mivel senkinek sem tűnt fel az orbitális hiba.

Pedig volt tétje az utolsó fordulónak, ugyanis a Reading még kieshetett volna, ha más pályákon is úgy alakulnak az eredmények. Végül maradhatott a másodosztályban, mert 0-0-val zárult a mérkőzés, amely talán az első a világon, ahol a pályán belülről végeztek el egy bedobást.

Érdekesség egyébként, hogy a Sunderland tavaly a Premier League-ben, idén pedig a Championshipben végzett sereghajtóként. A Fekete Macskák mellett a Burton Albion és a Barnsley esett még ki a bajnokságból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik