Foci

Neymar az igazi főnök a PSG-nél

Unai Emery, a PSG labdarúgócsapatának távozó vezetőedzője azt mondta a Tactical Roomnak, hogy nyár óta már nem ő, hanem Neymar a főnök a párizsiaknál. Mint ismert, a brazil labdarúgó 222 millió euróért hagyta ott a Barcelonát, hogy a francia fővárosba szerződjön, február óta viszont nem játszott lábközépcsont-törése miatt.

Jorge Valdano, a Real Madrid korábbi sportigazgatója egy nap mondott valamit, ami elgondolkoztatott: Barcelonában Lionel Messi a vezér. A Realnál Florentino Pérez, az Atlético Madridnál pedig Diego Simeone. Egy játékos, egy klubelnök és egy vezetőedző. Különböző stílusok. Tudom azt, hogy mikor vagyok én a főnök és mikor nem. A PSG-nél ez az ember Neymar. Vagyis hívjuk Neymarnak azt a folyamatot, ami idáig vezetett

– mondta a spanyol tréner, aki arról is beszélt, hogy sosem tudta igazán megnyerni magának az öltözőt, pedig próbálkozott mindennel, erőltette, hogy minél több kommunikáció legyen közte és a játékosok között is.

Neymar leigazolása már egy évvel azelőtt téma volt, hogy valójában bekövetkezett. Az összeg viszont nem volt még ekkora. Azt nem tudom megmondani, miért nem írt alá egy évvel korábban.

Az ESPN közben azt írja, hogy Neymar visszatért Párizsba azt követően, hogy sérülését Brazíliában kezelték.  Pénteken érkezett meg magángépével, majd vizsgálatokra utazik. Ha minden jól alakul, május 17-én visszatérhet a pályára.

Fotó: Nelson ALMEIDA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik