Foci

A Real Madridhoz kell igazolnia Neymarnak, hogy a világ legjobbja legyen

Bár már február vége óta nem játszik, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatával kapcsolatban elsősorban Neymarról szólnak a hírek. Most a 222 millió eurós brazil honfitársa, Rivaldo mondta el a véleményét a támadóról, szerinte, ha el akarja érni Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo szintjét, akkor vissza kell térnie Spanyolországba.

Mindig is mondtam, hogy Neymar egy nap a világ legjobbja lehet. Viszont, ha a PSG-ben marad, akkor sosem lesz az. Spanyolországban van meg a rá legnagyobb esélye, hogy kiteljesedjen. A Barca nehéz lenne a történtek miatt, viszont, ahogy hallom hozzá közelállóktól, fog még a Real Madridban játszani. Ott tényleg a legjobb lehet

– mondta a GloboEsportének az 1999-ben aranylabdás és a FIFA Év játékosának megválasztott Rivaldo, aki 2002-ben világbajnok volt a brazil válogatottal.

Miközben folyamatosan a jövőjét találgatja mindenki, addig Neymar Brazíliában gyógyul, már mankó nélkül tud járni. Május elején térhet vissza Párizsba, hogy újra edzésbe álljon és formába hozza magát a nyári világbajnokság előtt. A 26 éves játékos ebben a szezonban 30 mérkőzésen játszott a PSG-ben, ezeken 28 gólt szerzett és volt 16 gólpassza is. A párizsiak már megnyerték a francia bajnokságot és a francia Ligakupát, illetve ott vannak a Francia Kupa döntőjében, ahol harmadosztályú ellenfelük lesz.

A Bajnokok Ligája-szereplés ugyanakkor csalódás volt, a legjobb 16 között, kettős győzelemmel ejtette ki őket a címvédő Real Madrid. Neymar csak az első mérkőzésen játszott, utána sérült meg. A kiesés óta gyakorlatilag tényként kezeli mindenki, hogy Unai Emery vezetőedzőt a szezon végén lecseréli a klub. Thomas Tuchel tűnik biztos befutónak.

Nyitókép: Nelson ALMEIDA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik