Foci

A Barca agyonverte a Sevillát a döntőben

A spanyol Király Kupa döntőjében magabiztos 5-0-s győzelmet aratott a Barcelona a Sevilla fölött. Már a 14. percben vezetést szerzett Luis Suárez, majd fél óra elteltével Jordi Alba sarkazott parádésan Lionel Messi elé, az argentin pedig a jobb fölső sarokba lőtt.

Ezzel a találattal Messi lett a Király Kupa történelmének második játékosa, aki öt különböző döntőben gólt szerzett Telmo Zarra után.

Még a félidő vége előtt újra nekilódult Luis Suárez, majd a kapuba gurított, amivel kilátástalanná vált a mérkőzés a Sevilla számára. Fordulás után hét perccel Andrés Iniesta kapott remek labdát, higgadtan kicselezte a kapust és éles szögből betalált. A kegyelemdöfést a mérkőzésen remekül osztogató Philippe Coutinho vitte be büntetőből.

Ez volt a katalánok negyvenedik kupadöntője, és a harmincadik – sorozatban negyedik – sikere, ezzel tovább erősítették helyüket az örökrangsor élén. A Sevilla kilencedik fináléját játszotta, és ez volt a negyedik veresége.

A kupasorozat 1903 óta íródó történetében eddig csak kétszer volt példa ilyen jelentős különbségre a fináléban: 1915-ben az Athletic Bilbao ugyancsak 5-0-ra verte az Espanyolt, 1980-ban pedig a Real Madrid 6-1-re győzte le saját tartalékcsapatát, a Castillát.

Az FC Barcelona csak egyszer, a Real Unión elleni 1922-es döntőben szerzett ilyen sok gólt.

Végeredmény – Király Kupa, döntő

Barcelona – Sevilla 5-0 (3-0)
Gólszerző: Suárez 14., 40., Messi 31., Iniesta 52., Coutinho 69.

Kiemelt fotó: LLUIS GENE/ AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik