Foci

Dani Alves a világ legnagyobb trófeahalmozója

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de el kell ismerni, hogy Daniel Alves az elmúlt másfél évtized egyik meghatározó szereplője a nemzetközi futballban. Minden idők egyik legtámadóbb felfogású jobbhátvédjének volt oka az ünneplésre vasárnap este, hiszen klubja, a PSG a Monaco 7-1-es elsöprésével megnyerte a francia bajnokságot.

7-1-es mészárlással lett bajnok a PSG
Ráadásul a második helyezett Monacót cincálták darabokra.

A 34 éves Alves első párizsi évében francia Szuperkupát, Ligakupát és bajnokságot nyert, és ehhez jön még valószínűleg a francia kupa is, mert az állva maradt négy csapat közül messze a PSG a legerősebb.

Első európai csapatával, a Sevillával a spanyol kupát, a spanyol, valamint az európai Szuperkupát egyszer-egyszer hódította el, az UEFA-kupát pedig kétszer. Aztán jött a barcelonai sikerkorszak hat bajnoki címmel, három BL-sikerrel, négy Király-kupa-győzelemmel, négy spanyol, három európai Szuperkupával és három klubvilágbajnoksággal.

2016 nyarán Alves a Juventust választotta, és a torinóiakkal is összejött a bajnoki cím, kupagyőzelem kombó, de a BL-döntőben a Real túl nagy falat volt. És a klubsikerek mellett a brazil válogatottal is csurrant-cseppent ez-az, két Konföderációs Kupa és egy Copa América.

Ha a brazil klubjával, a Bahiával megnyert Copa do Nordestét is idevesszük, akkor Alves 37. trófeáját söpörte be a hétvégén.

Brutális!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik