Foci

Gulácsiék üres kapus góllal bűnhődtek a futball legnagyobb hülyesége miatt

A magyar válogatott kapus Gulácsi Péter csapata, a német RB Leipzig 5-2-re kikapott az Olypique Marseille otthonában a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének csütörtök esti visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel a francia együttes jutott tovább.

Az első mérkőzést 1-0-ra megnyerő lipcseiek a portugál Bruma révén már a második percben megszerezték a vezetést, de a hazaiak hamar egyenlítettek, miután egy szöglet után Gulácsi ráütötte a labdát csapattársára, az osztrák Stefan Ilsankerre, róla pedig a hálóba pattant.

A 9. percben a magyar kapus két ziccert is bravúrral védett, de a harmadik kísérlet, a guineai Bouna Sarr lövése a hálóban kötött ki, így már a Marseille vezetett.

Összefoglaló:

A 17. percben a franciák csapatkapitánya, Dimitri Payet bombagólt lőtt, amit a játékvezető, a görög Konsztantinosz Mitroglu szabálytalansága miatt nem adott meg. A házigazdák harmadik gólja a szünet előtt, egy pontrúgást követően, Florian Thauvin révén született meg.

A második félidő elején is gyengélkedett a lipcseiek védelme, több ígéretes helyzete volt a Marseille-nek, ezért Gulácsinak újabb bravúrokat kellett bemutatnia. A játék képe alapján meglepetésnek számított, hogy a francia Jean-Kevin Augustin csökkentette az RB Leipzig hátrányát, de öt perccel később Payet megszerezte a hazaiak negyedik találatát egy szenzációs lövéssel, ezzel eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás is.

A rendes játékidő hosszabbításában egy német szöglethez Gulácsi is előrefutott,

de jött a tízből általában kilencszer elrontott kisszöglet, ami most is besült, a beadásba egy marseille-i beleugrott, majd a túloldalon a japán Szakai Hiroki az üresen hagyott kapuba talált.

A Lazio 4-2-es előny birtokában lépett pályára Salzburgban, ráadásul Ciro Immobile jóvoltából a második félidő elején vezetést szerzett. Az osztrákok szinte azonnal egyenlítettek,

majd a 72. és a 76. perc között újabb három alkalommal voltak eredményesek,

és nagy meglepetésre elbúcsúztatták esélyesebbnek vélt római riválisukat.

A nagy római összeomlás:

Az Arsenal a 4-1-re megnyert első meccs visszavágóján kétgólos hátrányba került a CSZKA Moszkva otthonában, ám Danny Welbeck gondoskodott róla, hogy a hajrában már ne kelljen izgulniuk a londoniaknak. A legvégén Aaron Ramsey egyenlített.

Az Atlético Madrid volt a napon az egyetlen, amely vereséggel jutott tovább, mivel a portugál Sporting CP 1-0-s sikere nem volt elég a párharc megfordításához.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Olympique Marseille (francia) – RB Leipzig (német) 5-2 (3-1)
gól: Ilsanker (6., öngól), Sarr (9.), Thauvin (38.), Payet (60.), Szakai (94.), illetve Bruma (2.), Augustin (55.)
továbbjutott: az Olympique Marseille, 5-3-as összesítéssel.

RB Salzburg (osztrák) – Lazio (olasz) 4-1 (0-0)
gól: Dabbur (56.), Haidara (72.), Hvang (74.), Lainer (76.), illetve Immobile (55.)
Tj.: a Salzburg, 6-5-ös összesítéssel.

Sporting CP (portugál) – Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (1-0)
gól: Montero (28.)
Tj.: az Atlético Madrid, 2-1-es összesítéssel.

CSZKA Moszkva (orosz) – Arsenal (angol) 2-2 (1-0)
gól: Csalov (39.), Nababkin (50.), illetve Welbeck (76.), Ramsey (92.)
Tj.: az Arsenal, 6-3-as összesítéssel.

Az elődöntő sorsolását pénteken 12 órától rendezik.

Nyitókép: BORIS HORVAT / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik