Foci

Egy játékos elég érdekes módját választotta annak, hogy megállítsa Messit

Szombaton este a listavezető Barcelona labdarúgócsapata otthon szállította le a kötelező győzelmet a Leganés ellen, igaz, a vártnál kicsit nehezebben. A különbséget természetesen Lionel Messi szerezte, aki mesterhármast szerzett, ezzel nyertek 3-1-re a katalánok és beállították a ligarekordot azzal, hogy zsinórban 38. mérkőzésükön maradtak veretlenek.

Lionel Messi mesterhármasával nyert a Barca
A vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt a listavezető, ezzel beállította a liga történetének legjobb sorozatát.

A tehetetlen vendégektől Ruben Pereznek támadt egy ötlete arra, hogyan is kellene megállítani Messit. A 76. percben a középpálya közepén egyszerűen belekapaszkodott az argentinba és nem engedte el, majd amikor lefújták a szabálytalanságot, még el is rúgta a labdát, nehogy gyorsan el tudja végezni a szabadrúgást. Mondani sem kell, hogy villant a sárga, a 28 éves Perez sem vitatta annak jogosságát, nem is lett volna mit.

A mérkőzés összefoglalója:

Egyébként évekkel ezelőtt Alessandro Nesta, az AC Milan és az olasz válogatott korábbi kiváló védője egyszer már bemutatta, hogyan lehet szabályos eszközökkel megállítani Messit. Más kérdés, hogy nem születik mindenki Nestának.

Nyitókép: Alex Caparros/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik