Foci

Lionel Messi mesterhármasával nyert a Barca

A La Liga 31. fordulójában Lionel Messi mesterhármasának hála nyerni tudott az FC Barcelona a Leganés ellen, ezzel pedig

38 mérkőzs óta veretlenek a bajnokságban a katalánok. Ez a liga történetének legjobb sorozata holtversenyben az 1979/80-s idény Real Sociedadjával.

Az első gólra 26 percet kellett várni, az argentin csatár gyönyörűen csavart a kapu bal alsó sarkába, ezzel Messi zsinórban hatodik meccsén lőtt gólt a tizenhatoson kívülről a 2003/04-es szezon óta.

Öt perccel később Philippe Coutinho ugratta ki remekül a Barca tizesét, aki közvetlen közelről nem hibázott. A Léganés azonban nem adta föl, a második félidőben több veszélyes támadást vezetett. A kemény munkának végül a 68. percben lett meg a gyümölcse, amikor Nabil El Zhar kapott labdát a kapuval szemben és a tizenhatos vonaláról a jobb alsó sarokba lőtt.

Ezután becsülettel hajtott az egyenlítésért a vendég csapat, meg is voltak hozzá a helyzetek, ám a befejezésbe rendre hiba csúszott. A találkozó 87. percében aztán Messi lecsapott egy pattogó labdára és közvetlen közelről a kapuba pöckölt – tegyük hozzá, valószínűleg kézzel tette maga elé a labdát.

A Leganés tiszteletet érdemlően harcolt, de fejet kellett hajtani a jobb csapat előtt. Ettől függetlenül nincs miért szégyenkeznie a kiscsapatnak.

Szombaton a Celta Vigo meglepetésre hazai pályán négy góllal verte laposra a Sevillát, a Betis és az Alavés pedig egyaránt 2-0-ra diadalmaskodott otthonában. Mindez azt jelenti, hogy szombaton csak hazai győzelem született a spanyol élvonalban.

Eredmények – La Liga

Barcelona–Leganés 3–1
Gólszerző: Messi 27., 32., 87., ill. El Zhar 68.

Celta Vigo–Sevilla 4–0
Gólszerző: Arana 38. – öngól, Aspas 57., 61., 78.

Deportivo Alavés–Getafe 2–0
Gólszerző: Laguardia 48., Munir 75.

Real Betis–Eibar 2–0
Gólszerző: Sergio León 21., Arbilla 50. – öngól

Kiemelt fotó: Josep Lago / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik