Foci

A Puskás Akadémia elverte a fél Bundesligát

Nem, nem a Pintér Attila vezetett felnőtt csapat meccselt, hanem a felcsúti U14-es korosztály ért el jelentős nemzetközi sikert a Premier Nike Kupa európai döntőjében.

Húsvét vasárnap, épp Puskás Ferenc 91 évvel ezelőtti születésének napján nyerte meg a Puskás Akadémia a Premier Nike Kupa európai döntőjét.

A csoportelsőségért játszott mérkőzésen vasárnap délelőtt előbb a Herha Berlint verte 1-1-es félidő után az U14-es PFLA , majd Nagy Ádám együttese az elődöntőbe jutásért újabb német csapatot,az FC Augsburgot búcsúztatta 0-0-ás mérkőzést követően büntetőkkel (4-3).

A pfla.hu beszámolója szerint az elődöntőben újabb német csapat próbálta útját állni a Puskásnak, és 1-1-es mérkőzést követően ismét  a büntetőpárbaj döntött az Eintracht Frankfurt 1-1 ellen (3-1).

A döntőben a változatosság kedvéért újabb német csapat és újabb büntetőpárbaj várt a felcsútiakra, ezúttal a TSG 1899 Hoffenheim állt a vesztes oldalon. A tiszta játékidő 1-1-es végeredményt hozott, eztán nyerte 5-4-re tizenegyesekkel a PFLA.

A döntő összefoglalója:

A torna legjobb kapusa Pécsi  Ármin lett, míg a torna álomcsapatába bekerült Gruber Zsombor és Tarcson Ákos is.

A Puskás Akadémia korosztályos csapata még februárban vívta ki a nemzetközi szereplés jogát, amikor a DVTK, a Videoton, a DVSC, a Ferencváros és a Honvéd előtt megnyerte a torna magyarországi döntőjét.

A Nike Premier Kupát megnyerő csapat tagjai:

Kapusok: Pécsi Ármin, Sebestyén Zalán
Védők: Csernus Richárd, Farkas Bendegúz, Pekár István, Pataki Noel, Csáki Armand
Középpályások: Kiss Norbert, Kocsis Dominik, Polák Kevin, Szűcs Huba, Tarcson Ákos, Mitring Zsombor
Támadók: Gruber Zsombor, Perfetto Gabriel, Bakti Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik