Foci

Válogatott: A hozzáállás rendben volt, már csak játék kellene

Második mérkőzését is elveszítette Georges Leekens irányításával a magyar labdarúgó-válogatott, a pénteki, kazahok elleni zakót követően ezúttal Skócia tudott nyerni Budapesten. Az unalmas keddi összecsapáson mindössze egy gól esett, azt Matt Phillips szerezte a 47. percben.

A skótok egyébként már az első félidő hajrájában vezetést szerezhettek volna, Charlie Mulgrew tizenegyesét azonban védte Gulácsi Péter. A magyaroknak két veszélyesebb távoli lövése és egy ziccere volt, utóbbit Szalai Ádám hagyta ki.

Az összefoglaló:

Gulácsi a mérkőzést követően elmondta, most a legfontosabb szempont az volt, hogy rendbe tegyék a védekezést, ez úgy-ahogy sikerült, viszont nem sikerült kapott gól nélkül lehozniuk a 90 percet, pedig az volt a terv.

Ha azokat az apró hibákat, amik a skótok letámadásából keletkeztek, kiöljük a játékunkból, akkor lehet esélyünk. Viszont ezen a szinten ezeket egyből megbosszulják. Tudtuk, hogy lesz két-három lehetőségünk, amivel megnyerhetjük a meccset, ezek meg is voltak. Az iksz benne volt a mérkőzésben.

A kapusnak ezután felvetették, hogy Lipcsében azért több sikerélményben lehet része, amire azt felelte: ő mindig szívesen jön a válogatotthoz és a nemzeti csapatban elért sikerek értékesebbek, mint amiket a klubszinten szerez egy játékos. Épp ezért akarnak kilábalni ebből a hullámvölgyből.

A félidőben állt be csereként Elek Ákos, aki szerint a mostani játék jobban nézett ki, mint a pénteki Bár azt is hozzátette, hogy ez nem volt nehéz dolog.

Jó lenne, ha ez a fajta hozzáállás megmaradna és, ha erre még egy kis játékot rá tudnánk tenni, akkor sikeresebbek lehetünk. Túl sok változást nem érzek a csapatnál, a csapat magja egy ideje már együtt játszik, nyilván most a kapitány is próbálgatja, hogy mi lehet a legideálisabb a keretnek

– értékelt a középpályás.

Elek Ákos Gera Zoltánnal kapcsolatban azt mondta: pont úgy tudják pótolni, ahogy a svédek Zlatan Ibrahimovicot. Sehogy.

Szintén a félidőben állt be csereként Szabó János is is, aki szintén a stabilabb védekezést emelte ki.

Mentünk, küzdöttünk, hajtottunk, de nem jött össze az egyenlítés. Kaptunk egy gólt rögtön a második félidő elején, ezeket kiküszöbölni és akkor sikeresek lehetünk. A játékosaink megvannak erre a játékrendszerre, ebből ki lehet indulni. Stabilabbak voltunk, mint pénteken, ha Szalai helyzete bemegy, akkor most más hangulatban beszélgetünk.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Skócia 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 9000 néző
v.: Harald Lechner (osztrák)
Magyarország: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Otigba Kenneth, Guzmics Richárd  – Lovrencsics Gergő, Pintér Ádám (Elek Ákos, 46.), Kleinheisler László (Pátkai Máté, 67.), Hangya Szilveszter (Szabó János, 46.) – Varga Roland (Nikolics Nemanja, 83.), Szalai Ádám (Böde Dániel, 77.), Dzsudzsák Balázs (Németh Krisztián, 58.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Skócia: Alan McGregor – Jack Hendry, Charlie Mulgrew, Scott McKenna – Ryan Fraser (Callum Paterson, 82.), John McGinn, Callum McGregor (Jason Cummings, 93.), Andrew Robertson (Barry Douglas, 67.) – Stuart Armstrong (Kenny McLean, 70.), Matt Phillips (Oliver McBurnie, 84.), James Forrest (Ryan Christie, 77.). Szövetségi kapitány: Alex McLeish
gól: Phillips (48.)
sárga lap: Szalai (46.), Elek (66.), Otigba (91.), illetve McGregor (42.), Mulgrew (49.), McGinn (86.)

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik