Foci

Az utolsó percekben összeomlott a magyar U19-es válogatott

Rendkívül csalódást keltő módon búcsúzott az Európa-bajnoki részvételtől az U19-es magyar válogatott. Az már a Lettország elleni összecsapás előtt kiderült, hogy az angol csapat teljesítménye miatt nem juthatnak ki mieink a kontinenstornára.

Anglia ugyan kikapott meglepetésre a macedónoktól, de a magyar csapat győzelme esetén is csak pontegyenlőséget harcolt volna ki, ebben az esetben pedig az lett volna mérvadó, hogy egymással mit játszott a két csapat. Mivel az angolok legyőzték mieinket, lényegében tét nélkül játszhatott Németh Antal együttese.

Ennek ellenére nagy csatát hozott a meccs, a lettek ráadásul negyed órát követően előnybe kerültek Marko Regza góljával. Ezután nagyobb sebességre kapcsolt a magyar csapat, de Bévárdi Zsombor kapufájánál nem jutott közelebb az egyenlítéshez.

A második félidőben azonban végre betalált a magyar csapat. Előbb Májer Milán hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kundrák Norbertet egy szép íveléssel, majd utóbbi harcolt ki egy tizenegyest, amit Bévárdi értékesített. Komoly helyzet nélkül haladt tovább a meccs, sőt még Schön Szabolcs lőhetett volna egy harmadik, megnyugtató fólt, ám próbálkozását védte az egész találkozón parádézó Richards Matrevics.

A 89. percben aztán jött a hideg zuhany: Regza lerázta a védőit és egyenlített, majd percekkel később a mindent eldöntő gólt is befejelte a kapunkba. Hiába vezettünk az utolsó percben, végül mégis a lettek diadalmaskodtak.

A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárt az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második csoportjában.

Végeredmény – U19 Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 2. csoport, 3. mérkőzés

Lettország – Magyarország 3-2 (1-0)
Anglia – Macedónia 0-2 (0-1)

A csoport végeredménye:

1. Anglia 6 pont (7–3-es gólkülönbség)
2. Lettország 6 pont (5-6)
3. Magyarország 3 pont (7–10)
4. Macedónia 3 pont (6–6)

Kiemelt fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik