Foci

A vb-labda miatt hisztiznek a kapusok

David De Gea, Marc-André ter Stegen, Pepe Reina. Hogy mi a közös bennük? Mindannyian klasszis kapusok, mindannyian topligákban védenek, és egyikük sincs kibékülve a világbajnokság hivatalos labdájával, amely a Telstar 18 névre hallgat, és az 1970-es tornán használt, ikonikus elődjének a ráncfelvarráson átesett változata.

Világpremier: mutatjuk a 2018-as labdarúgó-vb labdáját
Ha a Telstar 18 nevet viselő labda olyan, mint az elődei, akkor van mitől rettegniük a kapusoknak.

A német-spanyol barátságos meccsen hármuk közül csak Reina nem jutott szóhoz, de ő is osztja kollégái véleményét, miszerint

az új labda, fura dolgokat művel, teljesen kiszámíthatatlan a röppályája és bőven van rajta javítanivaló.

Reina szerint az oroszországi vébén rengeteg távoli gólra lehet majd számítani, mivel a labda nem oda érkezik majd, ahova a kapusok várják, és a csúszós, műanyag bevonat miatt megfogni is nehéz.

Ter Stegen kicsit elnézőbb volt, ő is elmondta, hogy nem az igazi a labda, de ő azt reméli, a vébé előtt lesz alkalmuk hozzászokni.

“Nincs más választásunk”

– tette hozzá, és nehéz is elképzelni, hogy a labdát gyártó Adidas hirtelen nekiálljon kísérletezgetni.

A jelenség nem új keletű egyébként, a 2010-es vb-labda, a Jabulani is igazi ellenség volt a kapusok szemében, ahogyan a brazil vébén használt Brazuca sem aratott osztatlan sikert.

Szitál a levegőben, fura a röppályája, akkor is ezek voltak az ellenérvek, de akkor sem volt más opció a kapusok számára, és valljuk be,

a gyártónak nem is az az érdeke, hogy megkönnyítse a kapusok dolgát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik