Foci

Georges Leekens: Magunkban és a társainkban is hinnünk kell

Hétfőn Magyarországra érkezett az utolsó két kerettag is a labdarúgó-válogatott Kazahsztán és Skócia ellen készülő keretéhez. A további program, edzés, templomlátogatás.

Kedd délben Guzmics Richárd is megérkezett Telkibe. A válogatott belső védője legkevésbé sem mondhatta el magáról, hogy kipihenten csatlakozott társaihoz, hiszen 28 órát kellett utaznia Kínából, Hong-Kong és Isztambul érintésével, hogy végre ismét magyar földre érjen. Guzmics érkezése után nem sokkal a Greuther Fürthtől középpályása, Pintér Ádám is befutott, vele lett teljes a keret – számolt be az mlsz.hu.

Az utolsó két kerettag beköltözésével szerdán már végképp a közvetlen felkészülés, a kazahok ellen alkalmazandó taktikai elemek begyakorlása a fő feladat.

Georgens Leekens elárulta azt is, hogy folytatja azt a hagyományt, amelyet még Dárdai Pál honosított meg a 2016-os Eb-csoportkör alatt és amelyet Bernd Storck is tiszteletben tartott. A válogatott belga szövetségi kapitánya elkíséri a játékosokat a telki Szent István-templomba, ahol Harkai Gábor plébánoshoz olvas fel motiváló részleteket a Bibliából és áldja meg a válogatottat.

A Blikk megszólaltatta a kapitányt is, aki elmondta a hit, a vallási meggyőződés mindenki számára szabad, éppen ezért a csapat tagjai számára nem kötelező megjelenni a templomban.

Fontosak az ilyen közös programok, és úgy érzem, a futballisták is örömmel veszik, hogy részt veszünk egy ilyesfajta szertartáson. Magunkban, egymásban, a társainkban is hinnünk kell, mert most muszáj újjáépíteni az együttest. Enélkül nem léphetünk ismét a győzelem útjára, márpedig ez a cél. Ha valaki nem hisz a sikerben, nem is érheti el azt

idézte a bulvárlap Leekenst. A játékosok egyöntetűen állítják, momentán lazább a hangulat, vagy legalábbis nem annyira katonásan fegyelmezett, mint Bernd Storcknál volt. A belga szakvezető úgy indul neki első két meccsének, hogy a magyar válogatott épphogy befér a világranglista első 50 helyezettje közé.

Labdarúgó-válogatott, felkészülési mérkőzések, program:

Március 23. (péntek), 19.00:
Magyarország–Kazahsztán (Budapest, Groupama Aréna)
Március 27. (kedd), 20.00:
Magyarország–Skócia (Budapest, Groupama Aréna)

A válogatott keret 
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Lang Ádám (AS Nancy – Franciaország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC)
Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Kleinheisler László (Asztana FK – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik