Foci

Leekens: Új év kezdődik, a nulláról indulunk

Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára – hangsúlyozta Georges Leekens, aki a magyar labdarúgó-válogatott kispadján pénteken, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be, majd kedden a skótokkal szemben irányítja csapatát.

Két mérkőzés áll előttünk. Nagyon érdekel engem is, mire képesek a játékosok. Új év kezdődik, a nulláról indulunk, kíváncsi vagyok, hova tudunk eljutni. Nem az a kérdés, hogy ők hogyan játszanak, hanem az, hogy mi hogyan.

– mondta a Telkiben rendezett hétfői sajtótájékoztatón az októberben kinevezett belga szövetségi kapitány.

Ugrai Roland, a Diósgyőr csatár azt emelte ki, hogy az új kapitánynál mindenki tiszta lappal indul, így mindenkinek meg kell mutatnia, hogy számíthat rá Leekens.

Az új kapitánynál tiszta lappal indul mindenki, az összes kerettagnak meg kell mutatnia, hogy a válogatottban a helye. Ki akarjuk szolgálni a szurkolókat, és stabil csapatot építeni a Nemzetek Ligájára.

Elek Ákosnak külön pikánsnak ígérkezik a Kazahsztán elleni mérkőzés.

Számomra presztízscsata lesz a kazahok elleni mérkőzés, hiszen klubtársaim ellen is pályára lépek. Remélem, jó eredménnyel zárunk, és ezt a két meccset fel tudjuk használni arra, hogy ismét magunk mellé állítsuk a közönséget

A magyar csapat pénteken 19 órától mérkőzik a kazahokkal a Groupama Arénában, majd kedden 20-tól ugyanott a skótokkal.

Kiemelt fotó: Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik