Foci

Valaki megsértődhetett a magyar válogatott ifjú tehetségére

Georges Leekens nem hívta be a magyar válogatottba az ősszel BL-meccseken pályára lépő és azóta is folyamatosan jó formát mutató Sallai Rolandot. A felek más-más állásponton vannak az okokat illetően.

Georges Leekens a magyar labdarúgó válogatott belga szövetségi kapitánya március elején hirdette meg elég bő, 37 fős keretét a Kazahsztán, majd Skócia elleni budapesti felkészülési meccsekre. Kicsit később ezt szűkítette 27 főre, de ami sokakat meglepett, a folyamatosan játszó, a Bajnokok Ligájában a Real Madrid, a Tottenham és a Dortmund ellen is pályára lépő Sallai Roland nincs a meghívottak közt.

A kapitány a hétfői Telkiben megtartott sajtótájékoztatóján adott konkrét magyarázatot az okokra. Úgy fogalmazott, kedveli a ciprusi APOEL 20 éves futballistája játékát, de most azért nem hívta be, mert volt egy kis gond; sérültet jelentett az U21-nél, aztán néhány nappal később játszott a klubjában.

Leekens nem csukta rá végleg az ajtót a fiatal labdarúgóra. Végül is miért tenné, hiszen Gulácsi Péteren kívül nincs még egy olyan játékosa, aki a legmagasabb szintű BL-meccseken rendszeresen pályára lépett volna ősszel.

A belga szakvezető úgy fogalmazott Sallai jövőjével kapcsolatban, vannak szabályok, azokat be kell tartani, profiként kell viselkedni, de a történet számára ezzel véget ért, mostantól tiszta lappal indul, és a jövőben ha „okosan viselkedik”, számol vele.

A játékos nagybátyja, az 1986-os, utoljára világbajnokságon járt magyar labdarúgó válogatott hátvédje, érthetően kevésbé vidáman, a magyar realitásnak megfelelően nyilatkozott a kialakult helyzetről a borsonline.hu-nak. Az 55-szörös válogatott Sallai Sándor, úgy fogalmazott: „valaki megsértődött rá, és azt tanácsolta Leekensnek, ne hívja őt meg.” A kérdés csak az, vajon kire gondolt Sallai Sándor?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik