Foci

Megtört az átok, nyert a Hertha

A Bundesliga 27. fordulójában Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hátrányból felállva 2–1-re legyőzte idegenben a Hamburgot.

A hazaiak 24 percnyi játék után szereztek vezetést, miután Filip Kosztics remekül ugratta ki Douglas Santost, a brazil pedig lendületesen kapura tört és Rune Jarstein lábai között gurított kapuba. Később jóvá tette a norvég a bakiját egy nagy védéssel, de a Hamburgi kolléga sem maradt adós a bravúrral, így félidőben nem esett több gól.

Fordulás után aztán véget ért a berlini gólínség: Marvin Plattenhardt bal oldali beadására Valentino Lazaro érkezett tökéletes ütemben és a hálóba passzolt.

A Hertha BSC ezzel a góllal 447 perces góltalanságot tört meg.

Nem sokkal később már a vezetést is átvette Dárdai csapata, percben már a vendégeknél volt az előny, egy szép támadás végén Salomon Kalou került kihagyhatatlan helyzetbe és a léc alá bombázott, ezzel nyert a berlini együttes.

A góllövéssel Szalai Ádám csapatának, a Hoffenheimnek sem volt gondja a Mönchengladbach elleni mérkőzésen, csakhogy a védekezéssel hadilábon álltak a vendégek. A 3-3-ra végződő fordulatos mérkőzés 74. percében állt be a magyar támadó, gólt nem lőtt.

A Werder Bremen az Augsburg vendégeként tudott nyerni, a Mainz viszont nem tudta kihasználni, hogy kikapott a rivális Hamburg, Szalai Ádám korábbi klubját a Frankfurt verte meg.

Eredmények – Bundesliga, 27. forduló

Hamburg–Hertha BSC 1–2 (1-0)
Gólszerző: Douglas Santos 25., ill. Lazaro 56., Kalou 63.

Borussia Mönchengladbach–Hoffenheim 3–3 (1-1)
Gólszerző: Drmic 33., Stindl 72., Ginter 90., ill. Hübner 13., Kramaric 58., Grillitsch 73.

Eintracht Frankfurt–Mainz 05 3–0 (3-0)
Gólszerző: Boateng 6., Jovics 23., Rebic 41.

Augsburg–Werder Bremen 1–3 (0-2)
Gólszerző: Khedira 63., ill. Belfodil 5., 40., Kruse 82.

Kiemelt fotó: Daniel Reinhardt/dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik