Foci

Eltört a madridi védő lába, veszélyben a vb-szereplése

Csütörtökön az Atlético Madrid Moszkvában, a Lokomotiv otthonában rendezett gálaelőadást az Európa Liga nyolcaddöntőjében: a spanyolok a hazai 3-0-s győzelem után idegenben 5-1-re győzték le riválisukat, azaz 8-1-es összesítéssel jutottak tovább. A mérkőzésen viszont megsérült a betonbiztos védelem egyik alappillére, a gólpasszos Filipe Luís.

A védőt a 62. percben kellett lecserélni, miután egy mentésnél az Eb-döntőben a portugálok győztes gólját szerző Éder belerúgott a lábába.

A 32 éves brazil játékos egyből jelezte, hogy baj van. A klub később közleményben azt írta, hogy zúzódott Filipe Luís lába, viszont péntekre kiderült, hogy eltört a szárkapocscsont a bal lábában. Egy ilyen sérülés után általában hat-nyolc hét a felépülés, az Atlético egyelőre nem közölte, mennyit kell kihagynia a játékosnak.

A madridiak mellett a brazilok is aggódhatnak, veszélybe került ezzel a védő játéka a világbajnokságon is. A hátvéd tagja volt a március 23-án az oroszok és 27-én a németek elleni barátságos mérkőzésre készülő keretnek. A brazilok az oroszországi vb-t június 17-én kezdik a svájciakkal szemben, majd a szerbekkel és a Costa Rica-iakkal találkoznak a csoportkörben.

A Filipe Luís a következő hetekben olyan mérkőzéseket hagy ki az Atléticóban, mint a Sporting elleni Európa Liga-negyeddöntő mindkét mérkőzése, valamint a Real Madrid elleni városi rangadó.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik