Foci

Ez a különbség Lionel Messi és Cristiano Ronaldo között

Ahogyan arról beszámoltunk, Lionel Messi meglőtte élete leggyorsabb gólját szerdán a Chelsea ellen, majd a 100. találatát a Bajnokok Ligájában, a kettő között pedig adott egy gólpasszt Ousmane Dembélé számára. Az argentin így főszerepet vállalt abban, hogy a Barcelona az idegenbeli 1-1 után otthon 3-0-ra legyőzte a Chelsea-t és bejutott a BL negyeddöntőjében.

Lionel Messi kenterbe veri Cristiano Ronaldót
Nézzük csak meg kicsit közelebbről a két játékos első száz gólját a Bajnokok Ligájában.

A BT Sports kommentátoraként a helyszínen követte az eseményeket Rio Ferdinand, aki így reagált Messi 100. góljára:

https://twitter.com/itzelsandino/status/974037654609285120

Az As újságírója elbeszélgetett kicsit a korábbi angol válogatott védővel, aki a Manchester Uniteddel hat bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert. Nem árult el nagy titkot Ferdinand azzal, hogy Messit és korábbi csapattársát, Cristiano Ronaldót tartja a két legjobb játékosnak.

Van köztük azonban egy különbség. Cristiano az a játékos, aki azt akarja, hogy neki passzolják a labdát, ő pedig befejezi az akciót. Ő akarja eldönteni a meccseket. Ezzel szemben Messi sokszor visszamegy a középpályára és egy-két passzos játékkal jut el az ellenfél tizenhatosához. Cristiano ezzel annyira nem törődik, miközben Messi sokkal inkább belefolyik a játékba a mérkőzéseken.

Lionel Messi 100 gólnál jár a Bajnokok Ligájában, Cristiano Ronaldo 117-nél. Az argentin 123 BL-meccsen játszott eddig, a portugál 148-on.

Nyitókép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik