Foci

Egész Anglia Harry Kane-ért aggódik

Vasárnap a Tottenham Hotspur labdarúgócsapata 4-1-re nyert a Bournemouth otthonában, a Liverpool manchesteri vereségével a londoniak feljöttek a harmadik helyre. A Spurs, és úgy általában az angol focidrukkerek viszont egy emberként aggódnak Harry Kane-ért, akit le kellett cserélni sérülés miatt már az első félidőben, miután ütközött a hazaiak kapusával.

A legpesszimistább hírek szerint a világbajnoki szereplése is veszélybe került az angol csatárnak.

Szerdán a Tottenham jelentette be, hogy az oldalszalagok sérültek a 24 éves játékos jobb bokáján. A helyzet nem annyira súlyos, mint ahogy azt kedden írták a lapok, a klub közleménye szerint már a jövő hónapban visszatérhet. David Hytner a Guardiantól arról tweetelt, hogy négy hetet hagyhat ki Kane.

A Tottenham csatára a szezonban 39 mérkőzésen 35 gólt szerzett. A közelgő válogatott szünetet biztosan kihagyja (a hollandokkal és az olaszokkal játszanak), viszont jó hír az angol válogatottnak, hogy, ha nem jön közbe semmi, ott lesz a vébén. Anglia a G csoportban szerepel, Belgium, Panama és Tunézia tagja még a négyesnek.

Harry Kane-ről ebben a cikkben írtunk bővebben:

Itt egy angol, aki már most jobb, mint C. Ronaldo
Anglia annak a Harry Kane-nek a góljával jutott ki csütörtök este a 2018-as világbajnokságra, akit szinte senki nem tartott elég jónak ahhoz, hogy komoly játékos legyen. Portré.

Nyitókép: Adrian DENNIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik