Foci

49 nap után kirúgták a Bundesliga-csapat edzőjét

A kiesőhelyen álló Hamburger SV futballklub menesztette Bernd Hollerbach vezetőedzőt.

Az egyesület vezetősége két nappal azután jelentette be döntését, hogy a csapat 6-0-ra kikapott a címvédő és listavezető Bayern München vendégeként. Az idény végéig Christian Titz utánpótlástréner irányítja a csapatot.

Gálázott a Bayern München, óriási bajban a Hamburg
A bajorok agyonnyerik a Bundesligát, a vendégek történetük során először eshetnek ki.

Bernd Hollerbach mindössze 49 nappal ezelőtt váltotta a kispadon Markus Gisdolt, vezetésével a HSV hét mérkőzésen egyszer sem nyert, és mindössze három pontot gyűjtött. A 13 bajnoki óta nyeretlen kikötővárosiak 26 forduló után 18 ponttal utolsó előttiek a Bundesliga tabelláján, és hét pontra vannak az osztályozót érő pozíciótól.

Azt azért meg kell jegyezni mindenképp, hogy merész húzás volt Hollerbachot leültetni a legforróbb Bundesliga-kispadra, a 48 éves tréner, aki korábban nyolc éven át volt a klub játékosa, a harmadosztályú Würzburgertől érkezett.

A Hamburg az egyetlen klub Németországban, amely 1919-es alapítása óta mindig az élvonalban szerepelt. Egyben a hatszoros bajnok HSV az egyedüli a 16 alapító közül, amely a Bundesliga 1963-as indulása óta sosem esett ki. Az elmúlt években már többször fenyegette a kiesés a csapatot, osztályozót is kellett játszaniuk, de mindig megúszták valahogy. Bruno Labbadia volt sokszor a megmentő, ő most egy másik gyengén szereplő csapatot, a Wolfsburgot próbálja meg benntartani az élvonalban.

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON

Ajánlott videó

Olvasói sztorik