Foci

NB I: Hajszálra a dobogótól az Újpest

Az NB I 22. fordulójának szombati játéknapján az első mérkőzést a harmadik helyezett és a negyedik helyezett, a Debrecen és az Újpest játszotta.

A meccs kiélezett volt, mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, egyik sem tudta a másikra ráerőltetni az akaratát, rangadóhoz méltó játékot mutattak.

Az első gólig az 57. percig kellett várni: akkor Novothny Somát ugratták ki remekül, aki a tizenhatosról szép gólt szerzett. Ez volt a fiatal magyar támadó 13. gólja, amivel holtversenyben a ferencvárosi Varga Rolanddal vezeti a góllövőlistát.

Az egyenlítésre sem kellett sokat várni, a 75. percben Könyves Norbert került nagy helyzetbe, majd kis szerencsével, a kapus borzasztó kijövetele miatt a labdát már csak az üres kapuba kellett helyeznie.

A dráma a 89. percben jött, amikor a Novothny helyére beálló Tischler Patrik egy beadást a kapuba bombázott, és nyert az Újpest.

A két csapatnak így 11 fordulóval a vége előtt 32-32 pontja van, és tovább küzdhetnek az Európa Liga-selejtezőt jelentő dobogós helyezésért.

Eredmény, NB I, 22. forduló:

DVSC – Újpest 1-2 (0-0)
Góllövők: Novothny Soma (57, perc), Tischler (89. p); illetve Könyves (75. p)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik