Foci

Mourinho már sejti, mi lesz Ibrahimoviccsal

Egy oroszlánt nem lehet az emberekhez hasonlítani – ez volt Zlatan Ibrahimovic mottója, amikor végigcsinált egy nagyon komoly rehabilitációt a tavasszal, az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntőben elszenvedett súlyos térdsérülése után.

Amikor Ibrahimovicot megműtötték, sokan abban is kétkedtek, hogy van még visszaút számára a legjobbak közé, de ő akkora harcos, hogy egy percig nem gondolt arra, hogy feladja.

Visszatérése utáni első gólját szabadrúgásból szerezte a Bristol City elleni Ligakupa-meccsen, amelyet a MU végül 2-1-re elveszített.

Decemberben viszont ismét megsérült, és bár azóta edzésbe állt, egyelőre nem tudja visszaverekedni magát a kezdőbe. José Mourinho, a MU edzője azt nyilatkozta, hogy Ibrahimovic egy őszinte fickó, aki tisztában van azzal, hogy csak akkor tud segíteni a csapatán, ha százszázalékos állapotban van, ezt pedig egyelőre nem mondhatja el magáról.

Mourinho egyébként úgy érzi, a svéd klasszis az idény végén elhagyja a Unitedet,

de azt még nem tudni, hogy visszavonul vagy kipróbálja magát az Egyesült Államokban, ahonnan korábban is csábították.

A 36 éves csatár az előző idényben 46 meccsen 28 gólt szerzett a MU-ban, így nagy szerepet játszott abban, hogy klubja az angol Szuperkupát és Ligakupát, valamint az Európa Ligát is elhódította.

A MU a már sérült Ibrahimovicnak új szerződést ajánlott, ezzel hálálva meg a tavalyi évet, de a kontraktus csak egy évre szólt, így a nyáron a játékos ingyen távozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik