Foci

Csodálatos történet került elő a Napoli sztárjáról

Mindig jó érzés, amikor az ember olyan történetet hall egy futballistáról, amely után nyugodtan állíthatja példaképként az illetőt mások elé. A Napoli belga támadója, Dries Mertens zseniális képességekkel megáldott játékos, ezt igazolta a tavalyi idényben, amikor a sérülés miatt kieső Arkadiusz Milik helyén játszva 28 gólt szerzett, és ezzel második lett a góllövőlistán Edin Dzeko mögött.

A Torino elleni gólját nem lehet elégszer megnézni:

Mertens idén sem lassít, 16 gólnál jár, és ezzel magasan ő a Napoli házi gólkirálya, kétszer annyi gólja van, mint José Callejónnak.

De most nem a pályán mutatott teljesítményét emelnénk ki a belgának, hanem az emberi nagyságát.

Napvilágra került ugyanis egy sztori, amely még decemberben történt, amikor a Napoli hazaérkezett Torinóból, a 3-1-re megnyert bajnokiról. Ahogy leszállt a gép, Mertens hívta két barátját, és együtt mentek egy pizzériába, ahol alaposan feltankoltak az olaszok nemzeti eledeléből. A pizzákkal az egyik nápolyi vasútállomáshoz mentek,

majd az ételt az ide a hideg elől behúzódó hajléktalanok között osztották szét.

Mertens nem akart ingyenreklámot, úgyhogy sapkát húzott és napszemüveg mögé bújt, nem az volt a fontos számára, hogy felismerjék, hanem az, hogy segítsen a rászorulókon, és mosolyt csaljon az arcokra. Nem ez volt az első eset, hogy Mertens másokon segített, korábban előfordult,

hogy gyógyszereket küldött venezuelai gyerekeknek, megmentett egy kutyamenhelyet a bezárástól, és rendszeres látogatója a nápolyi gyerekkórházaknak, amelyet adományokkal segít.

Mi pedig csak annyit tudunk ehhez hozzátenni, hogy megemeljünk a kalapunkat Mertens előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik