Foci

Messi nélkül szinte diszkontáron lestoppolható az argentin válogatott

Egy héttel a világbajnoki rajtja előtt Izraelben játszik felkészülési mérkőzést az előző vb-n döntős argentin labdarúgó-válogatott.

Az izraeli szövetség csütörtöki bejelentése szerint helyszíne még nincs a június 9-i összecsapásnak, amelyért három millió dollárt (nagyjából 780 millió forintot) fizetnek az argentin szövetségnek.

Ez az összeg azonban a felére csökken, amennyiben a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Lionel Messi – elővigyázatosságból, nehogy megsérüljön közvetlenül a vb előtt – nem lép pályára.

Az argentinok először június 16-án, az izlandiakkal játszanak az oroszországi világbajnokságon, melyen még a horvátokkal és a nigériaiakkal szerepelnek egy csoportban.

Eddig tart az MTI híre,

mi pedig hangosan gondolkodva feltehetjük a kérdést, hogy vajon a magyar szövetségben felmerült-e, hogy a világbajnokság előtt ellenünk játsszon tesztmeccset valamelyik résztvevő?

A kérdés csak azért érdekes, mert az UEFA új találmánya, a Nemzetek Ligája miatt ősztől elfelejthetjük a barátságos meccseket, amivel egyben attól a lehetőségtől is elesünk, hogy a legerősebb csapatokat fogadhassuk, ahogy például Lothar Matthäus kapitánysága idején játszottunk a brazilokkal, a németekkel – vagy épp az argentinokkal.

Az volt Messi első válogatott meccse, és ki ne emlékezne, hogy másodpercek alatt kiszórta a bíró, amikor odacsapott egyet könyökkel Vanczák Vilmosnak.

Kiemelt fotó: Andrey Bogunov / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik