Foci

Neymar apja elárulta, amit a PSG eltitkolt fia állapotáról

Legalább hat hétig nem játszhat Neymar, a Paris Saint-Germain brazil sztárfutballistája, így többek között ki kell hagynia a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját.

A világ legdrágább játékosa szombaton az Olympique Marseille elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg, kificamodott a bokája, majd később megállapították, hogy a lábfejében eltört egy csont.

A párizsi klub csak a sérülés tényét jelentette be, azt azonban nem, hogy a brazil válogatott támadó, aki eddig 30 mérkőzésén 28 gólt lőtt a PSG színeiben, mikor térhet vissza.

Apja ugyanakkor az ESPN Brasil csatornának nyilatkozva elárulta, hogy a kihagyás legalább hathetes lesz.

A PSG-nél már tisztában vannak azzal, hogy nem számíthatnak Neymarra a következő mérkőzéseken, mivel a kezelése hat-nyolc hétig tart, függetlenül attól, hogy lesz-e műtét vagy nem”

– mondta a futballista apja, egyben tanácsadója, hozzátéve, hogy a visszatérés április végére várható.

A Paris Saint-Germain a hét első napján még visszafogottabban foglalt állást, csupán a sérülés közlésére szorítkozott, míg Unai Emery vezetőedző előbb optimistának mutatkozott, majd kedden arról beszélt, hogy egyelőre nincs döntés a műtétről, ugyanakkor elismerte, hogy a brazil futballista Real Madrid elleni szerepvállalása “nehezebb ügy”, mint vasárnap volt.

A BL-nyolcaddöntő első mérkőzését a Real Madrid nyerte 3-1-re, a visszavágót jövő kedden játsszák.

Kiemelt fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik