Foci

A szuperrangadót megnyerte a PSG, de Neymarért aggódik mindenki

Vasárnap este volt a francia labdarúgó-bajnokság egyik legjobban várt rangadója, a listavezető Paris Saint-Germain fogadta egyik üldözőjét, a Olympique Marseille-t. A végeredmény sokkal egyoldalúbb lett a vártnál: Kylian Mbappé találata és Rolando öngólja után már szűk fél óra alatt 2-0-s előnybe került a PSG, majd a fordulás után nem sokkal Edinson Cavani is eredményes volt.

A hazaiak így 3-0-ra nyertek, a második Monaco előtt 14, a Marseille előtt 16 pont az előnyük.

Az összefoglaló:

A párizsiak ugyanakkor egy emberként aggódnak most Neymarért, akinek eleve kérdéses volt a játéka betegség miatt. Mégis összekapta magát és pályára lépett, majd a 77. percben az egyik marseille-i játékost üldözte, rosszul lépett és megbicsaklott a bokája.

Neymar sérülése:

Ápolni kellett és hordágyon vitték le a pályáról, már nem is tért vissza a találkozó hátralévő részére és mivel addigra már hármat cserélt a PSG, így nem állt be senki a helyére. Egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj, mindenesetre Unai Emery vezetőedző szerint nem olyan vészes a helyzet.

Úgy fest, hogy egy rándulásról van szó, szóval, ha most kellene kijelölnöm a Real Madrid elleni csapatot, Neymar is benne lenne.

A PSG a Real Madriddal játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a visszavágót március 6-án rendezik, erre utalt Emery a nyilatkozatában. A párizsiak 3-1-es hátrányból várják a visszavágót.

Eredmény – Ligue 1, 27. forduló

PSG – Olympique Marseille 3-0 (2-0)

Nyitókép: Europress/AFP/Geoffroy van der Hasselt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik