Foci

Meghalt az FC Barcelona „Varázslója”

Elhunyt Enrique Castro “Quini”, a Barcelona és a Sporting Gijón volt válogatott labdarúgója. Az emlékére a szerdai és csütörtöki mérkőzések gyászszünettel kezdődnek a La Ligában.

A sportember szívroham következtében halt meg, 68 éves korában. A “Varázsló” becenévvel is illetett játékos 1978-ban és 1982-ben tagja volt a világbajnokságon szerepelt spanyol válogatottnak.

Castro pályafutása arról is emlékezetes, hogy első barcelonai évében emberrablás áldozata lett, az egyik hazai meccs után ejtették foglyul, és a rendőrség csak 25 nap elteltével tudta kiszabadítani.

A katalán klubban 1984-ig játszott, 178 találkozón lépett pályára és öt trófeát nyert a csapattal. A Barcelona közleményében úgy fogalmazott: Castro volt a gól szinonimája, és a maga idejében Európa egyik legjobb csatárának számított.

A barcelonai évek előtt – 1968 és 1980 között -, majd utánuk a Sporting Gijón játékosa volt, több mint 400 meccsen szerepelt az asztúriai együttesben. Az élvonalban ötször is övé volt a gólkirályi cím.

(Nyitókép: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik