Foci

Korábbi játékosa elküldené az Arsenaltól Arsene Wengert

A csapat korábbi labdarúgója, Ian Wright úgy véli, Arsene Wenger vezetőedzőnek a szezon végén távoznia kellene az Arsenaltól.

A londoni csapat jelenleg hatodik a bajnoki tabellán, 27 ponttal  lemaradva az éllovas Manchester Citytől, amelytől vasárnap 3-0-ra kikapott a Ligakupa döntőjében. Az FA Kupától már búcsúztak az Ágyúsok, így idén egyetlen lehetőségük maradt arra, hogy trófeát nyerjenek, de az Európa Liga nyolcaddöntőjében is nehéz párharc vár rájuk az AC Milan ellen.

Wright hét év alatt 213 meccset játszott az Arsenal színeiben. Mint mondja, a klub már régóta stagnál, nem a Ligakupa-döntős vereség a legfőbb gond.

Wenger mindig keresi a kifogásokat és elkényezteti a csapatát. Nem tennék arra, hogy a mostani szezon után marad. Szerintem senki sem tenne erre. Le kell állítani a középszerűség fejlesztését

– jelenti ki a korábbi futballista.

Az Arsenal legutóbb 2004-ben nyert bajnokságot. Wenger 22 éves regnálása során a Bajnokok Ligájában egyszer sem tudott nyerni, döntőt is csak egyszer, 2006-ban játszott. Az elmúlt években az FA Kupa-győzelmek jelentettek némi vigaszt a szurkolóknak.

A 2000-ben visszavonult, 54 éves Wright úgy véli: a lehető leghamarabb vezetőedzőt kell cserélni a klubnál, és évekbe telik majd, amíg az Arsenal újra Európa élcsapatai közé tartozik majd.

Azt akarom, hogy a csapat újra versenyben legyen, hogy olyan játékosokat igazoljanak, akik fellelkesítenek és akikért érdemes szurkolni

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik