Foci

Dr. Baji Balázs szó szerint az Állatklinikáról megy a vb-re

Hétvégén fedettpályás atlétikai világbajnokságot rendeznek Birminghamben, ahova szerdán utazik el a magyar küldöttség. Köztük az a Dr. Baji Balázs, aki bő egy hete az országos bajnokságon futott 7,60-as, idei legjobb idejével jelezte egyre gyorsuló formáját.

Érdekesség azonban, hogy a kiváló gátfutó hogy tudja összeegyeztetni az állatorvosi hivatását, a felkészüléssel? Nos, a doktor úr a múlt héten előre ledolgozta a kieső napjait az Állatklinikán. Senki sem kötelezte erre, hiszen a távolléte valójában „igazolt hiányzás”, mégis úgy érezte, hogy tartozik ezzel az amúgy is „behavazott” munkatársainak. Edzője szerint Balázs már csak ilyen, bármit is csinál, azt komolyan veszi, legyen az a sport, a munka, vagy a családi élete.

A klinikai túlórák egy kicsit megnehezítették a vb-felkészülés hajráját, de ezen nem múlhat Balázs birminghami bizonyítványa. A felmérések és az edzéseken látottak azt mutatják, hogy Balázs energiatartályai kellő mértékben megteltek, így csak az a kérdés, hogy a kisebb technikai hullámzásai a szólítás napjáig elsimulnak-e. A harmadik komponens ezúttal is az összpontosítás, a bizonytalansági tényezők legyűrése, amivel olykor még a gátfutás nagyágyúi sem képesek megbirkózni. Szombaton délután lesz az első kanyar, abból kell magabiztosan kikerülni, vasárnap következik ez elődöntő, majd a döntő az éremcsatával. Ha a második kört is jól veszi, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az utolsó csatáját felszabadultan és hatalmas harci kedvvel fogja megvívni

– számolt be az SzPress Hírszolgálatnak ifj. Tomhauser István, aki immár a tizedik esztendeje irányítja a szabadtéren Eb-ezüstérmes és tavaly világbajnoki második helyezett atléta felkészítésülését.

Az 52 esztendős atlétaedző elárulta azt is, hogy nem szerezte meg a világbajnoki szereplés jogát az amerikai Grant Holloway, aki február 9-én tekintélyt parancsoló 7.42 másodperces időt repesztve foglalta el az idei világranglista első helyét.

A mezőny nélküle is „combos”, hiszen három olyan honfitársa is rajthoz áll a vb-n, aki idén 7.50-nél is jobbat futott: Jarret Eaton (7.43), Aries Merritt (7.46), valamint Devon Allen (7.49). Közülük kerülhet ki a győztes, de én azt remélem, hogy tökéletes döntővel Balázs legalább egyet le tud vadászni közülük. Nem szabad megfeledkezni a VB rajt előtt előbukkant franciákról, és ott van sötét lónak a jamaikai Omar McLeod, aki 7.46-tal holtversenyben idei harmadik helyeztett a rangsorban. Hozzájuk hasonlítva Balázs idei 7.60-ja és a 15. helyezése óvatos előre jelzésre int, de mint mondtam, a vb nem csak a technikai tudás és a gyorsaság próbatétele, hanem az idegek csatája is. Amelynek a végén nem mindig a világranglista élén állók mosolyogtak

– vázolta az esélyeket Ifj. Tonhauser.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik