Foci

Conte: Ez majdnem tökéletes volt

Ahogyan arról írtunk, a Chelsea labdarúgócsapata közel járt ahhoz, hogy előnyből várja a Barcelona elleni párharc visszavágóját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ugyanis a brazil Willian két kapufa után a második félidőben megszerezte a vezetést a londoniaknak. Sőt, nem sokkal később Willian és N’Golo Kanté mehetett egy védő ellen, a brazil ekkor kissé önző volt, oda is lett a lehetőség.

A 75. percben aztán egy hazai rövidzárlatot kihasznált a Barcelona, Andrés Iniesta szerzett labdát, Lionel Messihez passzolt, aki kiegyenlített. Ez volt az argentin támadó első gólja a Chelsea ellen.

„Nagyon, nagyon közel voltunka  tökéletes meccshez. Egy hibánk volt, csak hát azt egy ilyen csapat, ahol Messi, Suárez és Iniesta játszik, kihasználja. Kár érte, mert büszke vagyok a játékosokra, betartottak mindent, amit elterveztünk. A párharc még teljesen nyitott, nem lesz egyszerű dolgunk, de a mostani játékunk kellő önbizalmat ad a későbbiekre” – értékelt Antonio Conte.

Ernesto Valverde, a barcelonaiak vezetőedzője arról beszélt, hogy kedd este stílusok csaptak össze a Stamford Bridge-en, és ugyan a vendégek sokkal többet passzoltak a meccsen (886-szor, szemben a Chelsea 325 átadásával), a hazaiak így is nyomás alá tudták helyezni a barcelonai kaput.

Sikerült hibára késztetni őket, amiből megszereztük az egyenlítést, ami nagyon fontos volt. Ez a gól ugyanakkor nem dönt el semmit.

Eredmény – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0)
g.: Willian (62.), illetve Messi (75.)

Egy szenvedős félidő után érkezett meg az igazi Bayern a pályára

A játéknap másik meccse kiütéses Bayern-győzelmet hozott, bár nem úgy indult a találkozó, hogy a németek majd 5-0-ra elverik a csoportkörben jól szereplő Besiktast. Ugyan a törököktől Domagoj Vidát már a 16. percben kiállították, a Besiktasnak emberhátrányban is voltak helyzetei, Thomas Müller csak a 43. percben, egy igazán mülleres góllal tudta megszerezni a vezetést. A második játékrészben aztán felőrölte ellenfelét a München, Kingsley Coman, újra Müller, majd kétszer Robert Lewandowski voltak eredményesek.

A Bajnokok Ligájában nagyon nehéz tíz emberrel játszani. A Besiktas egy nagyon jó csapat, tele tapasztalt játékosokkal, akik már bejárták Európát. Jól fel fogunk készülni a visszavágóra is, mert a BL-ben nem rizikózhatsz

– mondta Jupp Heynckes, aki szerint az első félidőben még nem tudták a saját játékukat játszani, a fordulás után azonban már az igazi Bayern München volt a pályán.

Nehéz ilyen helyzetből visszajönni a Bayern ellen. Megvoltak a célkitűzéseink a sorozatban, de 15 perc elteltével már nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna

– mondta Senol Gunes, a törökök vezetőedzője.

A visszavágókat március 14-én, szerdán rendezik.

Eredmény – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Bayern München (német)-Besiktas (török) 5-0 (1-0)
gólszerzők: Müller (43., 66.), Coman (53.), Lewandowski (79., 88.)
kiállítva: Vida (16. – Besiktas)

Nyitókép: Europress/AFP/Glyn Kirk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik