Foci

BL: Messi megtörte a gólcsendjét Londonban

Két meccsel folytatódott kedd este a Bajnokok Ligája. A Bayern München-Besiktas párharc sima német győzelmet ígért, a Chelsea-Barcelona rangadó ellenben igazi rangadónak számít. Kiváltképp, hogy a katalánok bomba formában vannak, de a gránát-vörös csapat és Lionel Messi mumusáról beszélünk.

A kis argentin zseni például eddig nyolc meccsen 655 percet töltött a pályán a Chelsea ellen, de egyetlen gólt sem tudott összehozni, míg a Barca a BL-ben hatból eddig egyszer, 2006 tavaszán szintén a nyolcaddöntőben tudott csak győzni – 2-1-re – Londonban, a  Stamford Bridge-en.

BL: Mer, vagy nyer a Chelsea a Barcelona ellen?
A BL-szezon egyik legizgalmasabb, legkiélezettebb taktikai csatájára van kilátás.

Ilyen előzmények után Antonio Conte a Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses, Kanté, Fabregas, M. Alonso – Pedro, Willian – E. Hazard tizenegyet küldte pályára, míg kollégája, Ernesto Valverde a Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Paulinho – Messi, L. Suárez, Iniesta kezdővel indított.

Első félidő:

A hazaiaknál kispadon foglalt helyet a télen, az Arsenaltól igazolt Giroud, így a londoniak klasszikus center nélkül álltak fel. Elől Eden Hazard amolyan Hidegkuti Nándor szerű hamis kilencesként lépegetett vissza, mozgott szabadon, kavart a támadó harmadban és osztogatta a labdákat.

Eléggé élt is a kis belga, az ötödik percben mindjárt egy lövéssel veszélyeztetett.

Tíz perccel később, a túloldalon válaszként Lionel Messi Paulinho fejére tette a labdát, de a labda a kapu mellé szállt. A Barca szokás szerint átvette az irányítást – 71 százalékban birtokolta a labdát az első 45 percben –, erre válaszul mégis a Chelsea jelezte győzelmi szándékát nyomatékosabban két kapufával.

Willian előbb a 33.,

majd a 41. percben középről, szinte ugyanonnan, ugyanúgy, csak először a bal, majd a jobb kapuvasat találta telibe – Ter Stegen csak repült, de későn.

A nagy iramon és a mezőnyjátékon kívül nagyjából ennyi emlékezetes történt az első félidőben.

Második félidő:

A második félidő némi keménykedéssel startolt, a török Cüneyt Cakir tíz perc alatt kis híján többet fújt a sípjába, mint az elsőben összesen. Pályán voltak, játszottak is a felek, de 17 percen át megint csak meddő módon. Aztán végre történt valami; Williant, ki más, Hazard szolgálta ki a 62. percben, aki tolt egyet és megint középről jobbal, 18-ról, lapos lövéssel a lábak alatt, mellett próbálkozott, ezúttal sikerrel. A labda a bal kapufa mellett, de a hálóban kötött ki (1-0). Ez volt a brazil 9. gólja a BL-ben, a hatodik a 16-oson kívülről.

A gól hatására még erősebb lett a Barca offenzíva, de a Chelsea olyan 5-4-es védővonalat húzott a kapuja elé, amely ellen nem nagyon tudott mit tenni a katalán csapat. A hazaiak végképp a kontrákra helyezkedtek be.

Aztán ezen a szinten egy döbbenetes hiba gólhoz segítette Messit és a Barcát: a jobb védő posztjáról érthetetlen módon passzolt a 16-oson belül középre, de még csak nem is emberhez Christensen, amire Iniesta csapott le, Messihez továbbított, aki 11-ről nem hibázott (1-1).

Az argentin a 75. percben szerzett góljáig a legkevesebbet futotta, a nevét alig lehetett kiejteni, aztán tessék, csak volt ott, ahol és amikor kellett és megszerezte első gólját a Chelsea ellen! Eddig kettőt lőtt a Barcelona kapura a meccsen, ezeknek az ötven százaléka viszont gól lett.

Pár sárga lapon kívül más már nem történt. Az 1-1-es döntetlen és az idegenben lőtt gól azt jelenti, hogy a Barcelona hazai pályán játszott visszavágó miatt mindenképp közelebb van a továbbjutáshoz.

A nap másik meccsén:

A Bayern München a papírformának megfelelően kiütötte a török Besiktast.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 1-1
Gól: Willian 62., ill Lionel Messi 75.

Bayern München (német)-Besiktas (török) 5-0
G.: Thomas Müller, 42.,66., Kingsley Coman 52., Lewandowski 79., 88.

Már lejátszott meccsek:
Real Madrid – PSG 3-1
FC Porto (portugál)–Liverpool (angol) 0-5
Juventus (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) 2-2
FC Basel (svájci)–Manchester City (angol) 0-4

Szerdai program: 
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)–AS Roma (olasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik