Foci

Az NB I egyik legjobb játékosát akarja magának a Felcsút

Ezekiel Henty valósággal berobbant a magyar labdarúgásba, a Videoton nyári igazolása az első meccseken bizonyította, hogy NB I-es szemüveggel nézve nagyon jó játékos. A 24 éves nigériai támadó teljesítménye aztán idővel visszaesett, az őszi szezon végén pedig már arról lehetett hallani, hogy elégedetlenek a hozzáállásával Fehérváron és szívesen túladnának rajta már a télen.

Ki is nézte magának a Slovan Bratislava, a hírek szerint a pozsonyiak 800 ezer eurót is fizettek volna érte, a Vidi azonban többet szeretne kapni. A szlovák klubnál elvileg szerdáig döntenek arról, tesznek-e emelt ajánlatot.

Erről a csakfoci.hu írt, amely a Nemzeti Sport értesüléseihez hasonlóan arról is beszámolt, hogy a Puskás Akadémia közben kölcsön szeretné venni Hentyt a Videotontól az idény végéig. Ha összejön az egyezség, úgy Pintér Attila negyedik téli szerzeménye lenne a nigériai, eddig két szlovén (Denis Klinar és Dejan Trajkovski), valamint az uruguayi (Diego Gonzalo Vega Martínez) labdarúgó érkezett Felcsútra.

Henty a bajnokságban 15 meccsen öt gólt és három gólpasszt jegyzett, pályára lépett az Európa Liga-selejtezőben és a Magyar Kupában is a Vidi színeiben. A transfermarkt.com értesülései szerint a fehérváriak 500 ezer euróért igazolták le a Lokomotiv Moszkvából. 2020 nyaráig szól a szerződése.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik