Foci

Ronaldo triplázott, hétgólos meccsen nyert a Real Madrid

Nehéz kiigazodni a Real Madrid labdarúgócsapatán, a spanyol bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő elég hullámzóan teljesít. Az utóbbi időben például kiestek a kupából a Leganes ellen és botlottak a Levante otthonában a bajnokságban, miközben legyőzték például azt a Valenciát, amely egész jól szerepel a szezonban.

A Real Sociedadot fogadta a Madrid, és már az első percben jött a gól, Cristiano Ronaldo ívelése után Lucas Vazquez fejelt a kapuba. Nem sokkal később Karim Benzema lőtt kapufát, majd a 27. percben Ronaldo megduplázta az előnyt.

Lucas villámgólja:

Ronaldo megduplázta az előnyt:

Nem állt le a Real, Ronaldónak is volt egy kapufája, ami után szinte azonnal jött Toni Kroos gólja. A félidő végén a portugál megszerezte második találatát is,

a 4-0-s első félidei eredmény még hízelgő volt a baszkokra nézve.

Kroos okosan tekert a baszkok kapujába:

Ronaldo fejjel szerezte a második gólját:

Sociedad-kapufával indult a második félidő és a folytatásban is a vendégek hajtottak, a Real jóval visszább vett a tempóból. Így megvoltak a vendéglehetőségek, a 74. percben pedig összejött a szépítés, Jon Bautista lőtt higgadtan a madridi kapuba. Megmaradt a vendégek lendületet ezt követően is, de a 80. percben érkezett Ronaldo harmadik gólja a meccsen, egy kipattanóra érkezett tökéletes ütemben – bár Gareth Bale lesgyanús helyzetből tüzel a találat előtt.

Cristiano Ronaldo jobbal, ballal és fejjel is eredményes volt.

Bautista szépített:

Ronaldo mesterhármassal zárt:

És még mindig nem volt vége, Asier Illarramendi egy estében elengedett lövéssel bevette korábbi csapata kapuját. Ronaldo kis híján négy gólig jutott, a hajrában azonban a kapu mellé fejelt ziccerben. Benzema pedig tényleg be van oltva mostanság góllövés ellen, a kapu fölé lőtt a legvégén. A Real Madrid így is 5-2-re nyert.

Illarramendi betalált volt csapata ellen:

A Real Madrid győzelmével megelőzte a Valenciát és a harmadik, de tíz ponttal van elmaradva a második helyen álló Atlético Madridtól és 16-tal a Barcelona mögött. Az Atlético is játszott már a fordulóban, ők a Málagát verték Antoine Griezmann első percben szerzett góljával.

Zinedine Zidane csapata szerdán játssza következő tétmeccsét, a PSG-t fogadják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A párizsiak Neymar gólja után szintén győzelemmel hangoltak a nagy találkozásra.

Eredmény – La Liga, 23. forduló

Real Madrid – Real Sociedad 5-2 (4-0)

Leganes – Eibar 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik