Foci

A Tottenham legyőzte az Arsenalt a londoni derbin

A labdarúgó Premier League 27. fordulójában egy jó kis észak-londoni rangadóval indult a szombat, a Tottenham az Arsenalt fogadta a Wembley-ben 83 ezer 222 néző előtt. Az első félidőben volt egy lesszituáció, amikor Pierre-Emerick Aubameyang ugrott volna ki, de az asszisztens beintette a lest. Kikockázták a jelenetet, eléggé a határon volt:

https://twitter.com/101greatgoals/status/962315864228990976

Bár a Tottenham birtokolta többet a labdát, túl sokat nem tudott kezdeni vele egy félidőn át. A második játékrészben azonban nem kellett sokat várni a gólra, Harry Kane emelkedett a legmagasabbra egy középre ívelt labdánál és a kapuba fejelt.

Kane győzelmet érő gólja:

Az angol csatárnak szinte azonnal volt egy hatalmas lehetősége ismét, majd Christian Eriksen szabadrúgásánál kellett nagyot nyújtóznia Petr Cech-nek. A túloldalon Jack Wilshere lövését védte Hugo Lloris – ez volt a vendégek egyedüli kaput eltaláló próbálkozása a mérkőzésen.

Arséne Wenger becserélte Alexander Lacazette-et és Danny Welbecket, a franciának pedig volt is két ziccere, de előbb csúnyán a kapu fölé, majd mellé lőtt. A Tottenham az összkép alapján megérdemelten nyert és feljött a harmadik helyre, a hatodik Arsenal előtt hét pont Mauricio Pochettino csapatának előnye.

A bajnokságban a Tottenham 52. alkalommal győzte le az Arsenalt, az Ágyúsok 65-ször győztek, 45-ször pedig döntetlen volt az eredmény.

Eredmény – Premier League, 27. forduló

Tottenham – Arsenal 1-0 (0-0)

Gólszerző: Kane (49.)

Nyitókép: Europress/AFP/Ian Kington

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik