Foci

Minden követ megmozgatnak a Bayernnél az edző megtartására

Csupán év végéig vállalta a Bayern München irányítását Jupp Heynckes, aki októberben váltotta a menesztett Carlo Ancelottit. A 72 éves szakember fantasztikus munkát végzett: tizenkilenc tétmérkőzéséből tizennyolcat megnyert, a bajnokságban húsz forduló után tizenhat pontos előnnyel vezet. A klub elnöke, Uli Hoeness szeretne hosszabbítani a rutinos edzővel.

Próbáljuk meggyőzni őt arról, hogy a küldetésének a Bayernnél még nincs vége. Juppnak biztosítani kell az átmenetet az idősebb és a fiatalabb generáció között. Remélem, meg tudjuk őt győzni, hogy vállaljon el még egy évet

– mondta egy düsseldorfi konferencián Hoeness, aki elárulta: jelenleg tíz százalék esélyt lát arra, hogy hosszabbítsanak a trénerrel. Ennek ellenére sem mondanak le róla, annál is inkább, mert elmondásra szerint edzőkérdésben nincs B-tervük.

Német sajtóhírek szerint Heynckes esetleges utódját illetően nincs egyetértés a müncheni klubvezetők között. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója mindenképpen német edzőt ültetne a kispadra.

Fotó: Europress/DPA/Sven Simon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik