Foci

Francia hátvéd a Manchester City Neymarja

Amit napok óta sejteni lehetett valósággá vált: Aymeric Laporte a Manchester City játékosa lett.

Pep Guardiolának meggyűlt a baja új csapata védelmével, Benjamin Mendy és Vincent Kompany állandóan sérüléssel bajlódik, Danilo is kidőlt többször, Elaqium Mangala pedig nem nyújtott megbízható teljesítményt. A védelem közepén Nicolás Otamendi és John Stones mellett elkélt hát az erősítés, így került képbe az Athletic Bilbao játékosa.

Laporte 16 évesen került az Athletic Bilbaóhoz és egy évvel később már be is mutatkozott a felnőttek között. Azóta több mint 160 mérkőzésen lépett pályára a La Ligában. Ha hinni lehet a híreknek, ugyanazt a manővert hajtotta végre a Manchester City a franciával, mint nyáron Neymar a Paris Saint-Germainnel:

a labdarúgó kivásárolta magát jelenlegi szerződéséből, hogy új csapatához aláírhasson. Amennyiben a “neymari gyakorlatot” követték az angolok, utólag kifizették Laporte-nak az összeget. Az újságok 57 millió fontos díjról írnak, amellyel a klub történetének legdrágább igazolása lett.

Kevin De Bruyne ezzel a második helyre csúszik vissza, a belga középpályás 2015-ben 55 millió fontért szerződött Manchesterbe a Wolfsburgtól.

Fotó: mancity.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik