Foci

Úgy tűnik, a szándékos brutalitás csak sárga lapot ér Angliában

Vasárnap este játszott Walesben, a Cardiff ellen Pep Guardiola Premier League-éllovas csapata, a Manchester City. A meccset annak rendje és módja szerint a vendégek simán (2-0) nyerték, így ők lesznek ott a legjobb tizenhat között.

A meccs viszont nem a játékról vagy az eredményről marad emlékezetes, hanem egy szörnyű becsúszásról, illetve egy még szörnyűbb bírói ítéletről.

Még az első félidő hosszabbításában történt az eset: a hazaiak játékosa, Joseph Bennettet nem a labda, csak a baba érdekelte, és oldalról, nyújtott lábbal szállt bele Leroy Sanéba. Labda sehol, egyértelmű piros lap. Vagy mégsem.

Lee Mason érthetetlen módon csak sárga lapot adott, Sané viszont megsérült, nem jött ki a második játékrészre. Ahogy az Index írja, a vendégek menedzsere a lefújást követően még a pályán kérte számon az egészen elképesztő ítéletet, de hivatalosan már nyugodtabban értékelt.

A játékvezetőnek az a feladata, hogy megvédje a játékosok testi épségét. Ez nem csak az én játékosaimra, ez mindenkire vonatkozik. Ami szabálytalanság, az szabálytalanság; ami veszélyes, az meg veszélyes. Sané biztosan meccseket fog kihagyni, de azt még nem tudom pontosan, mennyit

– reagált Guardiola.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik