Foci

A Liverpool úgy járt, mint a Forma-1-es autó a londoni csúcsforgalomban

December 26-án, a Premier League karácsonyi fordulójában a Liverpool nagyon simán elintézte a Swansea-t, akkor 5-0 lett a vége Jürgen Klopp csapatának. Bár az azon a meccsen az első gólt szerző Philippe Coutinho már nem a Liverpool játékosa, így is a vendégek számítottak esélyesnek a két csapat walesi találkozása alkalmával.

Ehhez képest a Swansea 1-0-ra győzni tudott, egy szöglet után a Liverpool horroráron megvett védője, Virgil van Dijk rossz helyre fejelte a labdát, Alfie Mawson pedig lecsapott a lehetőségre.

A második félidőben a Liverpool letáborozott a walesiek kapuja előtt, de nem sikerült feltörnie a reteszt, a legközelebb Roberto Firmino járt ehhez, aki a hosszabbításban kapufát fejelt, a kipattanót pedig Adam Lallana vágta fölé.

A Swansea feltámadt az edzőváltás óta, Carlos Carvajallal hat meccsből csak egyszer zakózott.

A Liverpoolnak pedig nagy sorozata szakadt meg, mert 18 tétmeccs után kapott ki ismét.

“A játékosaimnak azt mondtam, a Liverpool olyan, mint egy Forma-1-es autó. De délután 4-kor a londoni csúcsforgalomban egy Forma-1-es autó sem tud gyorsan haladni, úgyhogy azt kértem tőlük, hogy ne hagyjunk nekik szabad területeket” – magyarázta a meccs után Carvajal, aki előhozott még egy frappáns hasonlatot, amikor azt mondta, csapata még kórházban van, de legalább már képes fogadni látogatókat.

A Liverpool a vereséggel maradt a 4. helyen, a Swansea pedig továbbra is utolsó, de viszont csak hat pont választja el a 10. helyezett Watfordtól, úgyhogy komoly izgalmak várhatók a kiesés elkerüléséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik