Foci

Kirúgták az edzőt, de egy másik csapatot okolnak miatta

Menesztette Marco Silvát, a csapat vezetőedzőjét az angol élvonalbeli Watford vezetősége. A portugál szakember 11 bajnokiból egyet tudott csak megnyerni, így nem mondható meglepő lépésnek a döntés. Mégis kisebb felháborodást keltettek a “Darazsak”, ugyanis szerintük egy másik csapat, az Everton miatt szerepelt rosszul Silva.

Az indoklás szerint amikor Ronald Koemant menesztették a liverpooliak novemberben, Marco Silva is képbe került, mint lehetséges utód. A Watford közleménye szerint májusban úgy érezte a klub, hogy a tökéletes edző mellett döntött és ha nincs az Everton megkeresése, akkor remek munkát végzett volna Silva.

Nagyon nehéz döntés volt. A probléma katalizátora edzőnk megkeresése volt, a vezetőség úgy hiszi attól fogva folyamatosan romlott a csapat játéka. Egészen odáig zuhant a teljesítmény, hogy a klub jövője is veszélybe került, ezért a klubnak lépnie kellett

– olvasható a klub közleményében.

A Premier League 2017/18-as kiírásában a Watford a nyolcadik csapat a Crystal Palace, az Everton a Leicester, a Stoke, a Swansea, a West Bromwich Albion és a West Ham United után, ahol edzőváltás történt. A Pozzo család valószínűleg a szabadon igazolható Javi Garcíát nevezi majd ki menedzsernek, aki ezzel a tizedik szakember lesz, mióta a jelenlegi tulajdonos 2012-ben megvásárolta a klubot.

Az Everton egyelőre nem reagált a közleményre.

Fotó: AFP / Oli SCARFF

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik