Foci

Neymar élete meccsét játszotta, mégis kifütyülték a PSG-drukkerek

21 forduló után 67 szerzett góllal, vagyis 3,19-es átlaggal áll a Paris Saint-Germain, amely 11 ponttal vezeti a francia bajnokságot a második helyezett Lyon előtt. A mostani hétközi fordulóban a Dijon elleni tartott bemutatót a PSG, amely a 42. percben már 4-0-ra vezetett, és végül 8 gólnál állt meg.

A nyolcból Neymar egymaga négyet szerzett, kezdett egy szabadrúgással, aztán az egyik vendégvédő szerencsétlen mozdulatát büntette meg, majd egy látványos szólóból hozta össze a mesterhármast, és a végén még egy tizenegyest is begurított.

A párizsi nézőknek éppen a büntetővel volt gondja, mivel ezt Edinson Cavani harcolta ki,

és az uruguayi az első félidőben szerzett góljával beérte Zlatan Ibrahimovicot, aki 156 góllal állt a klub örökranglistájának élén.

Cavani abban bízott, ha már Neymarnak úgyis összejött első PSG-s triplázása, ellőheti az általa kiharcolt tizenegyest, és ezzel csúcstartó lehet. Emlékezhetünk, korábban hasonló esetből volt már konfliktusa a két vezérbikának, akkor Cavani nem engedte át a labdát a brazilnak, majd kihagyta a tizenegyest, és mielőtt még elfajult volna az ügy, a klub, egész pontosan Unai Emery edző, úgy döntött, Neymar lesz a kijelölt ember a büntetőkre.

Akkor sokan ezt úgy értelmezték, hogy a vezetés ezzel jelezte, hogy fontosabbnak érzik a 222 millió euróért megvett Neymart, de a szurkolók most ismét kiálltak Cavani mellett, őt éltették, Neymart viszont kifütyülték, amikor a tizenegyeshez készült.

A meccs után a csapat védője, Thiago Silva, valamint Emery is elintézte annyival a dolgot, hogy Neymar nem szomorkodott a szurkolók reakciója miatt, Cavaninak pedig még számos lehetősége lesz megszerezni azt a gólt, amivel ő lesz a klubrekorder. Egyedül a belga védő, Thomas Meunier volt némileg kritikus, amikor azt mondta, Neymar igazán gesztust gyakorolhatott volna, és átengedhette volna a büntetőt a csapattársnak.

A brazil egyébként a maximális 10-es osztályzatot kapta a L’Équipe nevű francia laptól, ilyenre korábban csak egyszer volt példa, akkor a Nice támadó középpályása, Carlos Eduardo érdemelte ki, aki öt gólt vágott, amikor a Nice 7-2-re lemosta a Guingampot.

Minden sorozatot számolva 106 gólnál tart a PSG, Neymar 24 góllal és 14 gólpasszal, Cavani 26+5-tel, Kylian Mbappé 15+13-mal áll.

A bajnokságot már nehéz lesz elbuknia a csapatnak, úgyhogy lehet készülni a BL-re, ahol nem kisebb akadály tornyosul, mint az utóbbi négy kiírásból hármat is megnyerő Real Madrid.

Kiemelt fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik